Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 27

Mažieji aludariai stoja į žūtbūtinę kovą dėl išlikimo

Mažų alaus daryklų asociacija kreipėsi į Seimo Biudžeto ir finansų komitetą, reikalaudama nedelsiant parengti įstatymo pataisas, kuriomis būtų grąžintos akcizo lengvatos mažoms alaus darykloms. Asociacija reikalauja panaikinti nuo šių metų sausio 1 dienos net 120 proc. padidintą akcizą mažų alaus daryklų gaminamai produkcijai, kitaip jų veiklai gresia išnykimas.
Alus
Alus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Akcizas

Asociacijos nariai žada aktyviai ginti, jų įsitikinimu, žlugdomą smulkųjį verslą ir kitą savaitę, jei negaus garantijų dėl žalingų sprendimų atšaukimo, paskelbti formą, kuria ruošiasi atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į susiklosčiusią situaciją, teigiama pranešime spaudai.

„Jau praėjusių metų rudenį esame perspėję Seimą dėl galimų neigiamų pasekmių naikinant akcizų lengvatas mažoms alaus darykloms. Deja, pasitvirtino niūriausios mūsų prognozės, į kurias Seimas ir Vyriausybė neatkreipė jokio dėmesio. Jei ir šiandien, kuomet jau aišku, kad priimti sprendimai buvo žalingi tiek verslui, tiek ir valstybės biudžetui bei gyventojams, nebus imtasi greitų priemonių situacijai ištaisyti, būsime priversti kovoti ne tik raštais ir kreipimaisis“, – tikina asociacijos pirmininkė L. Šileikienė.

Pasak jos, įvertinus visas valstybės gaunamas pajamas ir išlaidas, susijusias su paramos mažiesiems aludariams panaikinimu, yra gautas vienareikšmiškai neigiamas efektas.

„Situacija ypatingai sunki kaimiškose vietovėse, kur daugiausiai ir veikia mažosios alaus daryklos. Ekonominio sunkmečio sąlygomis atleistiems darbuotojams susirasti darbą kaime praktiškai neįmanoma“ - nuogąstauja asociacijos pirmininkė.

Mažų alaus daryklų asociacijai šiuo metu priklauso 4 alaus daryklos – „Kauno alus“, „Biržų alus“, „Panoras“ ir „Pasvalio gėrimai“, asociacija atstovauja ir kitus legaliai dirbančius mažuosius aludarius, nors jie ir nėra asociacijos nariai.

Asociacijos narėmis gali tapti alų tik pagal klasikinę technologiją gaminančios ir turinčios atestuotas laboratorijas daryklos, kurios verda, raugina ir nokina kiekvieną alaus rūšį atskirai bei atitinka aukštus kokybės ir saugumo reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius