Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 27

Medicinos darbuotojų dieną Antakalnio klinikų kieme pasodinti šeši ąžuolai ligoninės gyvavimo dešimtmečiams atminti

​​​​​​​Balandžio 27, Medicinos darbuotojų dieną, Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje prasidėjo šventinių renginių ciklas, skirtas ligoninės 60-ties metų sukakčiai pažymėti.
Medicinos darbuotojų dieną Antakalnio klinikose
Medicinos darbuotojų dieną Antakalnio klinikose / Organizatorių nuotr.

Nuo ankstyvo ryto ligoninės darbuotojus sveikino ne tik ligoninės pacientai, bet ir „Raudonos nosys Gydytojai“ klounai. Vidurdienį Lietuvos kariuomenės orkestras pakvietė visų klinikų darbuotojus jungtis į bendrą eiseną. Šventės metu buvo pašventintos ir iškilmingai pakeltos Lietuvos, Europos Sąjungos ir specialiai šiai progai pagaminta ligoninės vėliava.

Organizatorių nuotr. /Medicinos darbuotojų dieną Antakalnio klinikose
Organizatorių nuotr. /Medicinos darbuotojų dieną Antakalnio klinikose

„Esame įpratę minėti mokytojo dieną, policininko dieną, tačiau dar neturime tradicijos džiaugtis ne ką mažiau svarbia – medikams skirta diena“, – į susirinkusius kreipėsi Vilniaus m. klinikinės ligoninės direktorius Narimantas Markevičius. – „Labai smagu, kad mūsų ligoninė, švęsdama 60-ties metų jubiliejų, didelė tiek savo galimybėmis, tiek darbais, imasi šventės tradicijos stiprinimo misijos. Didžiuojuosi, kad savo daktaro karjerą pradėjau būtent šioje ligoninėje ir sakau didelį ačiū jums visiems, brangūs kolegos!“

Vėliavas ir ligoninę pašventinęs šv.Petro ir Povilo bažnyčios klebonas monsinjoras Woijcech Gorlicki, sveikindamas ligoninės darbuotojus profesinės šventės proga, sakė: „Jūsų darbas taip pat pažymėtas kryžiumi, kurį jūs ištikimai nešate. Esate arčiausia žmogaus kančios kryžiaus“.

Vilniaus m. meras Remigijus Šimašius į šventę atskubėjo nešinas dideliu tortu ir labai džiaugėsi, kad būtent šioje ligoninėje gimė jo sūnus: „Ačiū jums, mielieji, už kasdieninį jūsų nelengvą darbą, šilumą, meilę, kuria dalinatės su visais. Miesto tvirtybė priklauso nuo stiprybės ir sugebėjimų gydant žmogų. Šiandien Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, kaip ir Vilniaus miestas – atvira, greita, inovatyvi.“.

Vėliau visus šventės dalyvius direktorius pakvietė pasodinti šešis ąžuolus – penkis kiekvienam ligoninės skyriui ir vieną, skirtą Lietuvos šimtmečiui bei kiekvienas ąžuolas skiriamas vis kitam ligoninės gyvavimo dešimtmečiui atminti.

Organizatorių nuotr. /Medicinos darbuotojų dieną Antakalnio klinikose
Organizatorių nuotr. /Medicinos darbuotojų dieną Antakalnio klinikose

Per šešis dešimtmečius Antakalnio ligoninėje netrūko įsimintinų įvykių, daugybės išgelbėtų gyvybių ir netikėtų operacijų: čia užfiksuotas pirmasis atvejis šalies medicinos istorijoje, kai moteriai pašalintas 4, 4 kg sveriantis gimdos auglys. Ligoninėje taip pat atlikta pirmoji Vilniuje naviko pašalinimo abliacija mikrobangomis, skirtas vienas naujausių inkstų vėžio gydymo metodų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius