Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 16

Medikai abejoja Aurelijaus Verygos siūlomo alkoholio vartojimo testo nauda

Medikų atstovai abejoja sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasiūlyto alkoholio vartojimo testo nauda, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras pasirašė įsakymą, pagal kurį nuo kitų metų liepos šeimos gydytojo kabinete kiekvienam pacientui bus siūloma atlikti savanorišką alkoholio vartojimo testą, atskleisiantį, ar jam nėra kilusi priklausomybės rizika.

Lietuvos bendrosios praktikos šeimos gydytojų asociacijos vadovas profesorius Julius Kalibatas abejoja naujovės efektyvumu ir nauda. Anot jo, šeimos gydytojams dėl naujos tvarkos didės darbo krūvis, jis abejojo ir žmonių atvirumu atsakant į testo rezultatus.

„Nemanyčiau, kad tos anketos pildymas realiai atspindės situaciją, kiek šalyje žmonių, kuriems yra kilusi priklausomybės rizika. Tikėtina, kad dalis jų falsifikuos anketą, nes nenorės patekti į rizikos grupę“, – dienraščiui sakė J Kalibatas.

Vienas Lietuvos medikų sąjūdžio iniciatorių, šeimos gydytojas Valerijus Morozovas anksčiau yra sakęs, kad pati idėja yra gera, bet paskęs biurokratijoje.

„Aš turiu Ligonių kasoms užpildyti krūvą lentelių, „Sodrai“ krūvą lentelių, kodėl aš išduodu nedarbingumą, o čia – dar viena lentelė. Idėja yra gera, blogai yra tai, kad visos lentelės ir dokumentų pildymai yra nereikalinga biurokratija. Aš bijau, kad nereikalingoje biurokratijoje gali paskęsti gera idėja“, – teigė V.Morozovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius