-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 18

Medikai grasina Seimui (atnaujinta 13.26 val., nuotraukos)

Prie Seimo rūmų esančioje Nepriklausomybės aikštėje ketvirtadienio vidurdienį į mitingą susirinko medikai. Mitingą organizuojančios medikų profsąjungos piktinasi trumpinamomis atostogomis ir ilginama darbo savaite.
Prie Seimo piketuoja medikai.
Prie Seimo piketuoja medikai. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Ketvirtadieninis mitingas gerokai kuklesnis už pirmą medikų protesto akciją prie parlamento, kuri vyko birželio pradžioje. Ketvirtadienį aikštėje prie Seimo susirinko apie šimtas piketuotojų su plakatais, kuriose rašoma: „Darbas be užmokesčio iki gyvos galvos“; „Sveikatos apsaugos ministrui – proto krizė“; „Be greitosios šiandien – ponas, ryt – lavonas“.

Žinoma, yra tam tikros sritys, kuriose negalima taupyti, – kalbėdamas su mitinguotojais, sakė Algirdas Butkevičius.Lietuvos medikų profsąjungos pirmininkė Albina Kavaliauskaitė, prisimindama sekmadienį minėtą Gedulo ir vilties dieną, palygino situaciją sveikatos apsaugos sistemoje su genocidu.

Ji pakartojo reikalavimą, kad sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas bei socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys atsistatydintų, esą „šie ministrai sukėlė papildomą krizę šalyje“.

Be to, ji užsiminė, kad atsakomybę turi prisiimti ne tik Vyriausybė, bet ir Seimas. „Ar Seimas įgalus vadovauti valstybei?“ – su užuomina klausė A.Kavaliauskaitė.

Raudonai apsirengę mitinguotojai reikalavo atnaujinti sveikatos apsaugos finansavimą, atšaukti neteisėtai priimtus nutarimus.

Mitinge taip pat pasirodė opozicinės Socialdemokratų frakcijos lyderis Algirdas Butkevičius. „Žinoma, yra tam tikros sritys, kuriose negalima taupyti“, – kalbėdamas su mitinguotojais, sakė A.Butkevičius.

Aidėjo automobilių signalai

Mitinguotojai sulaukė ir aplinkinių dėmesio – paklausyti kalbų sustojo nemažai praeivių, Gedimino prospektu pravažiuojantys automobiliai palaikydami įjungė garso signalus.

Birželio pradžioje medikų profsąjungos jau buvo surengusios mitingą šalia Seimo ir reikalavo, kad atsistatydintų sveikatos apsaugos ministras A.Čaplikas bei socialinės apsaugos ir darbo ministras R.Dagys.

Rengti pakartotinį mitingą medikus privertė tai, kad Vyriausybė neįgyvendino reikalavimo atšaukti savo nutarimus, reglamentuojančius darbo savaitės ir kasmetinių atostogų trukmę.

Gegužės viduryje A.Čaplikas pasirašė įsakymą vienodai mažinti apmokėjimą visų rūšių asmens priežiūros paslaugoms, nustatant, kad bazinės kainos 1 balo vertė lygi 89 centų (buvo 1 litas). Taip pat suvienodinta darbo laiko trukmė iki 38 val. per savaitę, atostogos sutrumpintos iki 36 dienų per metus.

Anot medikų profsąjungų atstovų, ministrų kabineto sprendimai priimti nederinant su darbuotojų atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius