Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Medikai laukia slidžiose gatvėse susižeidusių žmonių antplūdžio

Trečiadienį Vilniuje lynojant ir šąlant susidarė pavojingas plikledis. Medikai laukia paslydusių ir tokiu būdu susižeidusių gyventojų antplūdžio.
Plikledis Vilniuje
Plikledis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip naujienų portalui 15min.lt sakė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė, iškvietimų pas gyventojus trečiadienį buvo išties daug. „Ryte vienu metu buvo ramu. Bet apie pietus per valandą gaudavom apie 10 iškvietimų“, – skaičiavo V.Pumputienė.

Jos teigimu, dauguma nukentėjusiųjų patyrė sunkias rankų ar kojų traumas. Taip pat V.Pumputienė pažymėjo, kad vakare laukiama iškvietimų antplūdžio.

Pacientų antplūdžiui pasiruošusi ir Vilniaus greitosios pagalbos universitetinėje ligoninėje dirbantys medikai. Kaip sakė Vytautas Vaitkus, laikinai einantis Skubios traumatologinės skyriaus vedėjo pareigas, dieną į ligoninę kreipėsi nedaug pacientų. „Būna ir daugiau. Bet gal kai kurie dar atsibus vakare“, – svarstė V.Vaitkus.

Jis atkreipė dėmesį, kad ne visi gatvėje paslydę ir susižeidę žmonės skuba kreiptis į medikus. Esą kai kurie patys gydosi namuose ir į medikus kreipiasi tik tada, jei būklė negerėja.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad susidarius plikledžiui reikia būti itin atsargiems vairuojant automobilį, vaikštant šaligatviais. Lipant laiptais patariama laikytis už turėklų, o kai labai slidu, ypač pagyvenusiems žmonėms, rekomenduojama liktis namuose.

Kai lauke slidu, taip pat patariama avėti batus nelygiu padu, geriausia, kad bato kulnas būtų kvadratinis ir ne aukštesnis nei 3 centimetrai. Svarbu prisiminti ir tai, kad ilgaauliai batai gali apsaugoti nuo čiurnos traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius