-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 01

Medikai tvirtina Naujųjų metų naktį poilsiui neturėję laiko

Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) medikai sausio 1-osios rytą neslėpė – naujametinę naktį ilsėtis ar švęsti jie laiko neturėjo. Darbo netrūko, o daugiausia iškvietimų sulaukta dėl apsinuodijimų alkoholiu ir įvairių traumų.
Vilniečiai šventė iš širdies – medikams darbo netrūko.
Vilniečiai šventė iš širdies – medikams darbo netrūko. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Visą naktį neišlipome iš mašinų“, – paklausta, ar daug Greitosios medicinos pagalbos stoties medikai turėjo darbo pasitinkant Naujuosius metus, sakė Vilniaus GMPS pamainos vyriausioji gydytoja Liudvika Šafranovič.

Gydytojos teigimu, nors darbo buvę itin daug, jiems tai – eilinė Naujųjų metų naktis, prie kokios medikai jau įpratę. O iškvietimus ji teigė suskirsčiusi į dvi grupes: apsinuodijimai alkoholiu ir įvairios traumos.

„Tai balionėliu dujų pripurškė, tai pargriuvo ir pakaušį prasiskėlė, tai susimušė. Buvo susižalojusių kojas, galvas, rankas. Nieko ypatingo nebuvo, bet kvietimų išties daug“, – teigė L.Šafranovič.

Dangų puošę fejerverkai vieniems buvo itin gražus reginys, tačiau kitiems tapo skaudžių nelaimių priežastimi. GMPS pamainos vyriausiosios gydytojos teigimu, Vilniaus apskrityje medikai sulaukė kelių pranešimų apie tokias nelaimes, į ligonines nugabenti keturi žmonės. Trys iš jų Naujuosius pasitiko Vilniuje, dar vienas – Švenčionių rajone Adutiškyje.

„Iš Subačiaus gatvės į ligoninę nuvežti du nuo fejerverkų nukentėję asmenys. Dzūkų gatvėje moteris apdegė galvą. Taip pat buvo atvejis Švenčionių rajone. Tiek kartų važiavome šią naktį“, – aiškino L.Šafranovič.

Tačiau įtempta naktis gydytojai neatrodo kažkas neįprasto – esą taip būna sutinkant kiekvienus Naujuosius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius