-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 23

Medikai Vytauto Landsbergio namo kol kas neišleidžia – jis tebėra ligoninėje

Penktadienį pokalbyje Knygų mugėje turėjęs dalyvauti Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, prof. Vytautas Landsbergis ten nepasirodė. Jis vis dar ligoninėje.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

V.Landsbergis turėjo kalbėtis su Ridu Jasiulioniu tema „Atkurtos Valstybės pradžioje buvo tikslus žodis“. Profesorių pakeitė režisierius Oskaras Koršunovas.

Kaip 15min sakė V.Landsbergio anūkas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, profesorius kol kas Santaros klinikose, nors jį planuota išleisti jau praėjusį trečiadienį.

„Matyt, daktarai turi priežasčių manyti, kad jam dar reikia pabūti ligoninėje. Lyg pasunkėjimo nėra, bet ramumo vardan dar laiko šalia. Tiesiog laukiam, kada gydytojai nuspręs“, – sakė G.Landsbergis.

Jo teigimu, senelis jau nori į namus, tačiau šeimos nariai linkę sutikti su gydytojais ir laukti jų sprendimo. Nes esą geriau ramiai pabūti ir pasigydyti.

V.Landsbergis į Santaros klinikas paguldytas prieš šventinį Vasario 16-osios savaitgalį dėl gripo komplikacijų.

Kasmet švenčiant Valstybės atkūrimo dieną V.Landsbergis sakydavo kalbą iš Vilniaus Pilies g. esančių Signatarų namų balkono. Tačiau šiemet dėl ligos profesorius valstybę pasveikino socialiniame tinkle „Facebook“.

„Būk pasveikinta, Lietuva. Šimto metų mergaite, amžinai jauna. Gyvuok per amžius ir mylėk gyvenimą. Būk dora ir teisinga. Neišduok savęs. O suklydusi norėk būti geresnė. Tavo žemė be galo graži. Mylėk ją ir neapleisk. Aš tave myliu. Tik tiek“, – tokį sveikinimą iš ligoninės Lietuvai siuntė prof. V.Landsbergis.

Ilgąją jo kalbą iš Signatarų namų balkono perskaitė aktorius Rimantas Bagdzevičius.

V.Landsbergis buvo aukščiausias šalies pareigūnas Lietuvai paskelbiant nepriklausomybę, reikšmingai prisidėjęs prie Sovietų Sąjungos žlugimo. Jis 1990-aisiais vadovavo Aukščiausiosios Tarybos sesijai, priėmusiai Kovo 11-osios aktą, kuriuo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. V.Landsbergio vadovavimo metu Lietuva sugebėjo atsispirti Sovietų Sąjungos ekonominei blokadai ir įgijo tarptautinį pripažinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius