Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Medikė atskleidė, kaip jos sesuo Klaipėdos ligoninėje negavo pagalbos

Klaipėdietė medikė socialiniame tinkle aprašė savo sesers liūdną patirtį Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje. Gydytoja teigė išgyvenanti „svetimos gėdos jausmą“, nusivylimą, pyktį ir nusprendusi netylėti, nes kitaip niekas nesikeis.
Respublikinė Klaipėdos ligoninė
Respublikinė Klaipėdos ligoninė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Ji pasakojo, kad sausio 23 d. paryčiais jos sesuo pasiskundė, kad smarkiai skauda dešinę pilvo pusę. Gydytoja jai patarė skubiai vykti į Respublikinės Klaipėdos Ligoninės Skubos pagalbos skyrių.

Tačiau ten budėjusi ar registratorė, ar slaugytoja paklausė, kiek balų skausmas. Sesuo atsakė, kad 7 balai. Tuomet sunegalavusi moteris išgirdo, kad toks skausmas nėra skubios pagalbos indikacija, todėl reikės susimokėti už paslaugas, nurodyta kreiptis į šeimos gydytoją.

„Neužpildo jokių dokumentų, neprileidžia prie gydytojo. Žinoma, sesuo būdama padori pilietė „nedrąsko akių“, būna sąžininga, nereikalauja, nekelia balso, būna nuolanki, pasitiki medicinos personalu – jis gi žino, kada ką reikia daryti. Paskambina man sesė verkdama, pasakoja situaciją“, – rašo medikė.

Jos sesuo nuvyksta pas šeimos gydytoją, kuri paima kraujo tyrimą, išrašo planinį siuntimą echoskopijai.

„Gaunamas bendro kraujo atsakymas – leukocitai 16,73! Puikiai suprantame, kad kalbame apie bakterinę infekciją! Skausmas intensyvėja“, – rašo medikė.

Tuomet ji pati nuvežė seserį į skubios pagalbos skyrių. Pasak medikės, priėmęs ir seserį apžiūrėjęs chirurgas greitai nustatė, kad ją kamuoja apendicitas. Per operaciją paaiškėjo, kad tai buvo gangreninis apendicitas, kurio pasekmės galėjo būti liūdnos.

Situaciją aprašiusi medikė viešai kviečia Respublikinę Klaipėdos ligoninę peržiūrėti priėmimo tvarką Skubios pagalbos skyriuje ir daryti pokyčius.

„Ir savo priimanti personalą išsiųsti į psichologinio bendravimo kursus! Ir puikiai suprantu, kas yra SMP indikacijos, medikų krūvius, bet tai ne pasiteisinimas šioje situacijoje! Ar tikrai viską tinkamai padarėte?! Mažų mažiausiai kviečiu sesės atsiprašyti!“, – rašo ji.

Respublikinė Klaipėdos ligoninė šios situacijos nekomentuoja. Dėl jos atliekamas vidinis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius