Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

Medikus išvarys į gatvę

Vilniaus visuomenės sveikatos centras (VVSC) ketina atleisti beveik ketvirtadalį iš 144 darbuotojų. Medikai tikina kito pasirinkimo neturintys – šiemet 20 proc. sumažintas darbo užmokesčio fondas.
Medikai
Medikai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Masinis darbuotojų atleidimas numatytas liepos–rugsėjo mėnesiais. Iš 144 darbuotojų įspėjimus apie galimą darbo netektį gavo 30 gydytojų.

„Įspėjimai išdalyti, tačiau tai nereiškia, kad visi žmonės, juos gavę, bus ir atleisti. Darysime tam tikrą atranką – kai kam galbūt jau laikas išeiti į pensiją, kai kur žmonės ir taip dirba ne visu krūviu“, – aiškino VVSC Darbo organizavimo skyriaus vyriausioji specialistė personalo administravimui Regina Vasiliauskienė.Kito pasirinkimo neturime – šiemet 20 proc. sumažintas darbo užmokesčio fondas, – tikino R.Vasiliauskienė.

Pasak pašnekovės, centro veikla optimizuojama, jungiami kai kurie skyriai ir pareigybės.
„Turime daug imlaus jaunimo, gebančio geriau dirbti kompiuterine technika, greitai mokytis, todėl ir atleidus dalį darbuotojų centro veiklos kokybė neturėtų nukentėti. Kito pasirinkimo neturime – šiemet 20 proc. sumažintas darbo užmokesčio fondas“, – tikino R.Vasiliauskienė.

Vidutiniškai eilinis VVSC gydytojas uždirba apie 2,3 tūkst. Lt. Palyginti su 2008-aisiais, atlygis profesionaliems medikams ir taip sumažintas beveik 300 Lt. 

Vilniaus visuomenės sveikatos centras yra Valstybinei visuomenės sveikatos priežiūros tarnybai prie Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldi ir atskaitinga teritorinė visuomenės sveikatos priežiūros įstaiga, veikianti Vilniaus apskrityje.

Centro paskirtis – užtikrinti visuomenės sveikatos saugą ir ginti vartotojų teises visuomenės sveikatos saugos ir paslaugų kokybės požiūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius