Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 04

Meistro kūriniai – apie 10 tūkst. tatuiruočių

Vienas geriausių Lietuvoje tatuiruočių meistrų, klaipėdietis Danielius Djačkovas trečiadienį išvyksta į tarptautinę savo gildijos meistrų konvenciją Dubline. Tris dienas jis praleis kartu su daugiau kaip pusšimčiu geriausių pasaulio tatuiruočių piešėjų.
D.Djačkovas kasdien išpiešia vidutiniškai keturias tatuiruotes, o per dešimtmetį jis paskaičiavo sukūręs jau apie 10 tūkst. tatuiruočių.
D.Djačkovas kasdien išpiešia vidutiniškai keturias tatuiruotes, o per dešimtmetį jis paskaičiavo sukūręs jau apie 10 tūkst. tatuiruočių. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 1 Tatuiruotė

Šiame susitikime dalyvaus tik du lietuviai – D.Djačkovas ir Airijoje dirbantis Remigijus Čižauskas.

„Ši konvencija vyksta tik apie penkerius metus, kai tuo tarpu organizuojama Stokholme – jau 20 metų. Tokios didelės konvencijos pasaulyje vyksta tik 5–6. Toje, į kurią šįkart vykstu, bus 12 tatuiruočių nominacijų“, – pasakojo D.Djačkovas. Gavęs kvietimą dalyvauti, klaipėdietis turėjo sumokėti 500 eurų mokestį.

Renginyje meistras iš Klaipėdos, kaip ir kiti profesionalai iš viso pasaulio, turės nedidukę darbo vietą, demonstruos aplanką su savo darbais. „Į konvenciją atėję žmonės vertina tavo darbus, jei patinki, pas tave pasidaro tatuiruotę. Ten gaunami honorarai didesni negu dirbant studijoje – žmogui yra garbė pasidaryti tatuiruotę pas žymų meistrą“, – pasakojo klaipėdietis. Jis pats kadaise vyko į Stokholmą, pas vieną geriausių pasaulyje meistrų iš Ispanijos, kad galėtų pasipuošti profesionalo daryta tatuiruote.

Po poros savaičių, lapkričio 14-ą tatuiruočių meistrų konvencija vyks ir Vilniuje, klube „Havana Social Club“. Čia rinksis geriausi Lietuvos meistrai, bus renkamos geriausios tatuiruotės, vyks alternatyvios mados šou.

Trūksta konkurencijos

Nemėgstu girtis, bet Klaipėdoje neturiu su kuo konkuruoti, darbai kalba patys už save, - sakė D.Djačkovas.
Kelerius metus D.Djačkovas studijoje uostamiestyje darbavosi kartu su kiti profesionalu, puikiai žinomu pravarde Timūras. Tačiau birželį šis meistras nusprendė apsigyventi Švedijoje. Klaipėdos patriotu save vadinantis D.Djačkovas liko vienas ir teigia, kad pradžiugtų, jei uostamiestyje įsikurtų dar vienas aukšto lygio tatuiruočių meistras. „Yra Klaipėdoje pavienių meistriukų, kurie turi mažus kabinetukus, tačiau rimtų specialistų nėra. Lietuvoje yra tik dešimt profesionalų, tai žmonės, rimtai žiūrintys į šį darbą, tuo užsiimantys jau dešimt metų. Nemėgstu girtis, bet Klaipėdoje neturiu su kuo konkuruoti, darbai kalba patys už save“, – sakė klaipėdietis.

Juvelyrika liko nuošaly

Tatuiruočių meistrai žinias perima vieni iš kitų, jokių specialių mokslų nėra. Pats D.Djačkovas yra baigęs E.Balsio menų gimnaziją, Dailės akademijos Telšių skyriuje krimto juvelyrikos studijas.

J.Andriejauskaitės nuotr./Danielius Djačkovas kasdien pluša nuo ryto iki vakaro.
Danielius Djačkovas kasdien pluša nuo ryto iki vakaro.

„Gyvenime reikia rinktis, dviem keliais negali eiti. Piešti visada mokėjau ir tatuiruotės atėjo visai netikėtai. Pirmiausia man padarė tatuiruotę, tėvai ją pastebėjo ir mama lyg tarp kitko mestelėjo: „Paišyt moki, kodėl pats nebandai?“. Staiga manyje tarsi kokia šviesa įsijungė. Taip pradėjau daryti tatuiruotes bičiuliams, pusbroliams, šie atsivesdavo savų, taip ratas ir išsiplėtė“, – pradžią prisiminė D.Djačkovas.

Per dešimtmetį jis sukūrė apie 10 tūkst. tatuiruočių. Vidutiniškai kasdien jis padaro keturias tatuiruotes, tad klaipėdiečiams eilėje tenka laukti po porą savaičių, o vasarą – ir visą mėnesį.

Šiuo metu dažniausiai ant kūno D.Djačkovui tenka piešti žvaigždutes, drakonus arba ornamentus. Žvaigdžutes viso pasaulio tatuiruočių mėgėjai pamilo jas išvydę ant dainininkių Rihannos bei Amy Winehouse odos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius