-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 01

Melnragėje po audros – netikėti radiniai

Klaipėdos paplūdimių prižiūrėtojai pradėjo pliažų tvarkymą po savaitgalį ūžusios audros. Melnragėje atsitraukusi jūra paliko metalo gabalus. Spėjama, kad metalo liekanos po smėliu galėjo gulėti dešimtmečius.
Melnragėje po audros atsirado metalo krūva. Spėjama, kad jis galėjo kelis dešimtmečius būti po smėliu.
Melnragėje po audros atsirado metalo gabalai. Spėjama, kad jie galėjo kelis dešimtmečius būti po smėliu. / BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr.

Antradienį į paplūdimį Melnragėje įvažiavo traktorius ir iškėlė metalo konstrukciją. Metalo gabalai pliaže atsirado pasibaigus audrai.
Kaip pasakojo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki, ši vieta jau daug metų buvo pažymėta kaip pavojinga maudytis. Jūroje buvo išlindę metalo gabalai. Stop juostomis ir ženklais poilsiautojai buvo įspėjami apie pavojų.

„Dabar paaiškėjo, kokio dydžio tas gabalas ir kad jis po smėliu jau buvo pačiame paplūdimyje. Taigi, audra padarė ir gerą darbą“, – bandė juokauti A.Siakki. Anot jo, sunku pasakyti, kiek metalo surinkta. Jis išvežtas į sąvartyną.

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Pliaže rasti metalo luitai išgabenti į sąvartyną.
BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Pliaže rasti metalo luitai išgabenti į sąvartyną.

„Koks čia metalas – galime tik spėlioti. Greičiausiai tai kokios nors plaukiojimo priemonės dalis“, – svarstė pašnekovas.

Anot A.Siakki, Klaipėdos paplūdimių tvarkymo darbai tik prasidėjo. Tačiau jau nerimaujama, nes savaitgalį vėl žada stipresnį vėją.
Po sekmadieninės audros liko paplauti paplūdimių įrengimai. Vietomis sulaužyti laiptai, takeliai. Teks atstatyti šiukšliadėžes.

Nuplautas ir paplūdimių smėlis. Tačiau ilgametis pajūrio gyventojas A.Siakki prognozuoja, kad ta pati šėlusi jūra smėlį ir grąžins.

„Dabar reikia, kad pasisuktų vėjas. Reikia, kad pūstų iš rytų ar šiaurės rytų, tada jūra atsitrauks“, – teigė pašnekovas.

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Metalo gabalai iš pliažo išvežti antradienį.
BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Metalo gabalai iš pliažo išvežti antradienį.

Sekmadieninė audra nemažai žalos padarė ir Kuršių nerijoje, kur sugadinti laiptai, bangų aptalžytas kopagūbris. Kiek geresnė padėtis ties Palanga, kur paplūdimiai sutvirtinti dirbtiniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius