Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 06

Melstis atvykusius šalies politikus tauta pasitiko plojimais

Valstybės, karaliaus Mindaugo karūnavimo, dieną Vilniaus arkikatedroje aidėjo garsūs plojimai. Būtent taip apie 12.30 val. į sausakimšus Dievo namus įžengusį premjerą Andrių Kubilių, keletą kitų politikų ir iš paskos einančią prezidentę Dalią Grybauskaitę pasitiko žmonės.
Dalia Grybauskaitė Pasaulio universitetų asociacijos kongreso atidaryme
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Plojimų banga per Arkikatedrą nuvilnijo triskart: bemaž tuo pačiu metu į Katedrą įžengus A.Kubiliui ir D.Grybauskaitei, tuomet – Dievo namuose pasirodžius Seimo pirmininkei Irenai Degutienei ir trečiąkart – Arkikatedroje pasirodžius kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui bei jo žmonai Almai.

Plojimus užtildė prasidėjusios šv.Mišios. Arkikatedroje už valstybę, be minėtų šalies politikų, meldžiasi ir europarlamentaras prof. Vytautas Landsbergis su žmona Gražina, šalies kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius, buvęs kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis, kai kurie ministrų kabineto nariai, parlamentarai, taip pat –
Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Januszas Skolimowskis.

Šv.Mišias aukojo Jo Eminencija kardinolas metropolitas Audrys Juozas Bačkis.  Iškilmingas pamaldas jis pradėjo ragindamas visus susirinkusiuosius „melstis už mūsų tautą, už vienybę, už gerovę“, o baigdamas pamokslą pridūrė: „Melskimės už mūsų valstybę ir jos vadovus, kad jie Kristaus pavyzdžiu nesavanaudiškai tarnautų savo tautai.“

šv.Mišių iškilmes užbaigė Lietuvos himnas.

Pasibaigus mišioms, iš Arkikatedros išeinančius politikus dar sykį pasitiko garsūs lauke buvusių žmonių plojimai. Prezidentei D.Grybauskaitei, V.Landsbergiui ir jo žmonai, o taip pat A.Adamkienei įteiktos gėlės.

Katedros aikštėje susirinko gausybė žmonių, laukiančių Valstybės dienai skirtų renginių.

Antradienį prezidentūroje ordinais ir medaliais buvo apdovanoti 23 valstybei nusipelnę žmonės.  S.Daukanto aikštėje vyko valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija. Be įvairių kitų Valstybės dienai paminėti skirtų renginių, Užsienio reikalų ministerija (URM) ragina visus Lietuvos gyventojus ir užsienio lietuvius 21 val. kartu sugiedoti „Tautišką giesmę“.

Kaip jau buvo skelbta žiniasklaidoje, kartu giedoti „Tautiškos giesmės“ viso pasaulio lietuviai pirmą kartą buvo pakviesti praėjusių metų liepos 5 d., švenčiant Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį. Pasak URM, 2009 m. Lietuvos himną giedojo lietuviai 56 pasaulio vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius