-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 13

Menininkų namuose - naujas džiazo sezonas

Į Kauno menininkų namus sugrįžta koncertų ciklas „Geras džiazas, geriems žmonėms“. Ketvirtadienį startuosiančio pirmojo vakaro tema – „Tik bliuzas“. Auksinius bliuzo kūrinius kauniečiams gros Kauno džiazo kvintetas ir saksofonininkas Juozas Kuraitis.
Džiazuojantys muzikantai lauks kauniečių kiekvieną ketvirtadienį
Džiazuojantys muzikantai lauks kauniečių kiekvieną ketvirtadienį

Kauno džiazo kvinteto iniciatyva pradėtas rengti koncertų ciklas šiemet žada pristatyti penkias džiazo programas, kuriose – nuo bliuzo iki Charlie Parkerio bebopo, nuo populiariausių standartų iki kalėdinio džiazo.

Koncertuose pasirodys ne tik Kauno džiazo kvinteto nariai, bet ir jų svečiai. Pirmasis jų – saksofonininkas J.Kuraitis. Sezono atidarymui jis pasirinktas neatsitiktinai. J.Kuraitis ir Kauno džiazo kvinteto saksofonininkas Tomas Razmus prieš keletą metų dviese grodami saksofonais tenorais nugalėjo konkurse „Vilnius jazz young power“. Tuomet ne tik kritikai, bet ir muzikos bendruomenė ilgai kalbėjo apie jų pasirodymą. Su tokia pat jėga ir veržlumu, betarpiškumu bei laisvės pojūčiu jie susitiks ir Kauno menininkų namų džiazo scenoje.

Pasak kolegų ir kritikų, J.Kuraitis – jaunosios kartos saksofonininkas, gebantis atlikti įvairią muziką. Muzikantas baigė magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, P.Vyšniausko ir L.Mockūno klasėje. Kelerius metus stažavosi Suomijoje, grojo kartu su viena žinomiausių grupių Graikijoje „Baby Trio“. Šiuo metu bendradarbiauja su muzikantais H.Kopfu, R.Aristorenu, J.Kontrafouris, K.Christodoulou.

Pasiklausyti jo ir Kauno džiazo kvinteto šėlsmo bus galima ketvirtadienį, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius