-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 12 14

Meno darbų aukcionas Baltarusijos politiniams kaliniams paremti toliau vyks internetu

Prieš savaitę Vilniuje vykęs meno darbų aukcionas „Už jūsų ir mūsų laisvę!“, skirtas Baltarusijos politiniams kaliniams paremti, dar savaitę vyks internetu.
Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Kaip antradienį pranešė vienas iš renginio iniciatorių, europarlamentaras Petras Auštrevičius, gruodžio 9-ąją Dailininkų sąjungos galerijoje vykusiame aukcione buvo parduoti 35 kūriniai už beveik 12 tūkstančių eurų. Internete, svetainėje dsajunga.com/aukcionas kūrinius įsigyti ir taip paremt Minsko režimo persekiojamus baltarusius bei jų šeimas bus galima iki gruodžio 20-osios.

„Norime padėkoti visiems, jau dalyvavusiems aukcione, o taip pat ir menininkams, sutikusiems skirti savo kūrinius kilniam tikslui. Besitęsianti koronaviruso pandemija reikalauja nestandartinių sprendimų, todėl antrąjį aukciono etapą perkeliame į interneto erdvę, kur sudarytos galimybės darbus apžiūrėti, susipažinti su jų autoriais ir idėjomis“, – sako vienos aukciono iniciatorių – Lietuvos dailininkų sąjungos – pirmininkė Eglė Ganda Bogdanienė.

P.Auštrevičius sako, kad artėjančios šventės yra puiki proga meno mylėtojams papildyti savo kolekcijas.

„Aš pats tai jau padariau, todėl raginu ir kitus nedelsti, tokiu būdu padėti už orumą ir laisvę kovojantiems drąsiems Baltarusijos piliečiams – moterims ir vyrams, kurie nukentėjo ar tebekenčia režimo represijas“, – sako P.Auštrevičius.

Pernai rugpjūčio 9-ąją paskelbus, kad prezidento rinkimus vėl laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, šalyje kilo masiniai protestai.

Opozicija ir Vakarų šalys šių rinkimų nepripažino laisvais ir teisingais, o jų rezultatais vadina suklastotais.

Baltarusijos valdžia į opozicijos demonstracijas sureagavo itin griežtomis priemonėmis: milicija sulaikė per 35 tūkst. žmonių, tūkstančiai protestuotojų teigė patyrę jėgos struktūrų pareigūnų smurtą. Svarbiausi opozicijos veikėjai buvo įkalinti arba priversti palikti šalį, nepriklausomų žiniasklaidos priemonių redakcijos apieškotos, o jų žurnalistai – suimti.

Praėjus daugiau kaip metams po neskaidrių prezidento rinkimų ir jėga nuslopintų protestų daugiau kaip 880 asmenų tebėra įkalinti Baltarusijos režimo kalėjimuose ir kolonijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius