Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2009 02 09

Meno kūriniai laukia įvertinimo

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus Kauno paveikslų galerijoje šią savaitę dar galima pamatyti ir išrinkti geriausią 2008-ųjų kūrinį.
Kas gi ten pavaizduota?
Kas gi ten pavaizduota? / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Jubiliejinėje, dešimtojoje, geriausio metų kūrinio parodoje-konkurse šiemet dėl žiūrovų ir komisijos balsų varžosi 105 kūriniai: tapybos, skulptūros, keramikos ir kitokie meno darbai, sukurti profesionalų ir mėgėjų. Pasak galerijos atstovės Eglės Velaniškytės, kūrinių parodoje būtų dar daugiau, tačiau kai kurie menininkai nespėjo įgyvendinti suplanuotų sumanymų: „Painiavos įnešė pernai pakeista parodos data – ji buvo nukelta į pavasarį. Todėl šiemet kai kam tiesiog pritrūko laiko“. Greičiausiai dėl šios priežasties parodoje šiemet itin mažai Lietuvos meno klasikų darbų.

Vis dėlto pasidairyti yra į ką ir šiuometinėje parodoje. Kaip ir kasmet, geriausią parodos kūrinį rinks ne tik specialistų komisija, bet ir parodos lankytojai. Jų balsų ekspozicijos rengėjai lauks iki vasario 15 dienos. Suskaičiavus juos ir komisijos vertinimus vasario 16-ąją bus paskelbtas ir apdovanotas geriausio 2008-ųjų metų kūrinio autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius