Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 19

Meno oazėje – kalėdinis šurmulys

Kalėdinių renginių gausa užtvindė Klaipėdą: mugės, turgūs ir koncertai nuo gruodžio pradžios šurmuliuoja įvairiuose miesto kampeliuose. Šventinei nuotaikai pasidavė ir jaukiame senamiesčio prieglobstyje įsikūręs Meno kiemas. Šeštadienį čia įžiebta miestelėnų rankomis kurtais žaislais dekoruota eglė.
Miestiečių rankomis kurtais žaislais eglutę, padedant vaikams, puošė Miesto kaminkrėtys.
Miestiečių rankomis kurtais žaislais eglutę, padedant vaikams, puošė Miesto kaminkrėtys. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Renginio sumanytojai – Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kartu su Etnokultūros centru – tokią šventę uostamiesčio gyventojams dovanojo pirmą kartą. Tarp senamiesčio namų lyg oazė kalėdine nuotaika dvelkiantis KKKC Meno kiemas šeštadienį sužibo girliandomis, originaliai papuoštomis vitrinomis, o apsilankiusieji galėjo pasigardžiuoti nemokamai dalinama karšta arbata su medumi.

Kaip pasakojo KKKC direktoriaus pavaduotoja Bronė Neverdauskienė, šio renginio tikslas – sukviesti žmones, kad šie, apsilankę Meno kieme, išmoktų įvairios rankų darbo žaislų kūrimo technikos: pabandytų, kas tai yra grafikos technika spausti su presu, prisileistų prie tapybos koliažų kūrimo, išmoktų vilnos vėlimo ir patys painterpretuotų padedant profesionalams.

Viena savaitė buvo skirta dovanų gamybai: atėjusieji į šias dirbtuves galėjo pasigaminti dovaną ir ją pasilikti sau arba padovanoti brangiam žmogui. Tokios nemokamos kūrybinės dirbtuvės vyko visą mėnesį iki gruodžio 16–osios. „Rezultatą mes galime matyti ant Kalėdų eglutės“, – rodydama į žaislais nusagstytą žaliaskarę kalbėjo B.Neverdauskienė. Jos teigimu, prie žaislų kūrybos prisidėjo iki 400 žmonių. Juos ant eglutės kabino Miesto kaminkrėtys kartu su mažaisiais pagalbininkais – vaikučiais.

Popietės programoje nestigo prieššventinių linksmybių: iš dirbtuvių–muzikinio akvariumo grojo ir dainavo „Junior City Jazz“, vakarop kieme įžiebta eglė ir menininkų grupės „Tema“ rankomis kurti žibintai. Dirbtuvių languose įsižiebė dizainerės Loretos Tallat–Kelpšienės sukurta prakartėlė.Klaipėdiečiai galėjo išvysti ir Kristinos Stasės Mažukaitienės karpytų popieriaus snaigių „Sniegas namuose“ parodą.

Nuo 14 val. Meno kieme žmonės rinkosi dekoruoti puodelių. Kiekvienas atsinešęs savo puodelį ant jo išraitė palinkėjimų ir sveikinimų, o vėliau jais keitėsi tarpusavyje ir vaišinosi arbata.

„Norėtųsi ir kitąmet turėti tokią šventę, tačiau kol kas planų nėra, džiaugiamės šiandiena ir lankytojų gausa. Žmonėms patiko kūrybinis procesas“, – sakė renginį kuravusi B.Neverdauskienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius