Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 04 30

Meno platformai lemta atgimti

Neries ledams smarkiai apgadinus prie Mindaugo tilto esančią „KultFlux“ meno platformą iš pradžių buvo svarstoma ją apskritai pašalinti. Tačiau priimtas galutinis sprendimas platformą atstatyti – jau kitą savaitę bus pradėti darbai.
Ledų smarkiai apgriauta „KultFlux“ meno platforma turėtų būti atstatyta iki gegužės vidurio, o lankytojams prieinama nuo birželio.
Ledų smarkiai apgriauta „KultFlux“ meno platforma turėtų būti atstatyta iki gegužės vidurio, o lankytojams prieinama nuo birželio. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Ledai

Per akciją „Darom“ šiek tiek aptvarkyta „KultFlux“ meno platforma ruošiasi naujam gyvenimui. Gegužės 6 d. į Vilnių atvyksta architektai iš Švedijos, o po kelių dienų – dizaineriai iš Vokietijos. Jie kartu su Vilniaus dailės akademijos ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentais kūrybinių dirbtuvių metu atgaivins platformą.

Nuostolių pridarė ledai

„Per talką išnešėme nuolaužas, išardėme sulaužytą dviračių stovą, iškuopėme suneštą smėlį. Artimiausiomis dienomis išvalysime platformos vidų, o tada jau užleisime vietą kūrybinėms dirbtuvėms“, – sakė „KultfFux“ meno platformos vadovė Ūla Tornau. Anot jos, menininkai platformą atkurs ne identišką, jie įneš naujų minčių. „Iki šiol galutinis variantas nėra žinomas, matyt, dar daug kas keisis ir pačių kūrybinių dirbtuvių procese. Tačiau galvojame esamą platformą padaryti dar skaidresnę, gal dar viena platforma atsiras ant vandens, kur žmonės galės užlipti“, – pirminėmis idėjomis dalijosi Ū.Tornau. Jos teigimu, kūrybos dirbtuvėse taip pat bus sukurtas ir interjeras, baldai, reikalingi platformai.

Paklausta apie gamtos pridarytus nuostolius, Ū.Tornau teigė, kad iš viso ledai nusinešė keliasdešimt tūkstančių litų. „Sunku viską suskaičiuoti pinigais, nes kai kūrėmės, gavome daug dalykų kaip paramą. Labai gaila, aišku, pačios platformos kampo, taip pat modernių, specialias sistemas turinčių langų. Patys tokių neįsirengtume, nes labai daug kainuoja“, – sakė „KultFlux“ meno platformos vadovė. Anot jos, šiemet greičiausiai verslininkai nebegalės platformos atstatymo paremti taip, kaip tai darė jai kuriantis, tačiau menininkai nepraranda vilties.

Ruošia programą

Ū.Tornau pasakojo, kad iš esmės platformoje šiemet niekas nesikeis – veiks ta pati vyninė, bus organizuojami koncertai, kviečiamos kitos organizacijos, pavyzdžiui, kino centras „Skalvija“,  „Laisvasis universitetas“, rengti savo renginius. Vienintelė naujovė bus ta, kad platformos savininkai ketina surengti daugiau paskaitų ir diskusijų architektūros ir dizaino tema. „Vis daugiau jaunų žmonių domisi architektūros, dizaino naujovėmis. Norime, kad „KultFlux“ platforma taptų tokių jaunuolių traukos, susibūrimų vieta“, – teigė Ū.Tornau.

Pasak pašnekovės, platforma turėtų būti atstatyta iki gegužės 15 d., o jau birželio 1-ąją lauks lankytojų.

„KultFlux“ meno platforma ant Neries kranto buvo pastatyta ir veikti pradėjo 2008-ųjų liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius