Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 10

Mėnuo be nuolatinio švietimo ministro, bet dar ne pabaiga

Nuo balandžio 10 dienos, kai prezidentas atleido iš pareigų to pasiprašiusį švietimo ministrą Gintautą Jakštą, praėjo lygiai mėnuo, tačiau nuolatinio vadovo Andriaus Volano gatvėje įsikūrusi institucija neturi iki šiol. 15min aiškinosi, kaip šią situaciją mato Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Artūras Žukauskas bei iki kada dirbti turėtų laikinoji ministrė Monika Navickienė.
Monika Navickienė ir Artūras Žukauskas
Monika Navickienė ir Artūras Žukauskas / 15min montažas

Beveik metus švietimo ministerijai vadovavęs Gintautas Jakštas vienuoliktokų tarpinių patikrinimų, nepaisant švietimo bendruomenės raginimų, taip ir neatšaukė, kol galiausiai tai jam kainavo postą Ministrų kabinete.

Balandžio 10 dieną prezidentas Gitanas Nausėda atleido G.Jakštą iš pareigų jo paties prašymu, tam neprieštaravo ir premjerė Ingrida Šimonytė, kurios politinei komandai tuo metu atsistatydinantis ministras negailėjo kritikos dėl diskusijų stokos.

Nuo tos dienos laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovauja socialinės apsaugos ir darbo ministrė, konservatorė Monika Navickienė.

„Absoliučiai netenkina“

Tokia situacija, kai minėta ministerija jau kurį laiką neturi nuolatinio vadovo, netenkina Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Artūro Žukausko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius