-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 09

Merą užrūstinusiam vairuotojui sumažins algą

Viešai apie Viliaus Navicko galimai nederamą elgesį prabilusiam troleibuso vairuotojui greičiausiai bus sumažinta alga. Vairuotojo teigimu, jam tiesiai buvo pasakyta, kad tokia bausmė bus skirta už tai, kad kreipėsi į žiniasklaidą.
Meras V.Navickas neneigia kalbėjęs su troleibuso vairuotoju, tačiau tikina nepiktžodžiavęs
Meras V.Navickas neneigia kalbėjęs su troleibuso vairuotoju, tačiau tikina nepiktžodžiavęs / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po apsižodžiavimo su meru, kurį trečiadienį paviešino 15min.lt, troleibuso vairuotojas, užrūstinęs merą, įklimpo į formalių pasiaiškinimų liūną.

„Man buvo liepta parašyti  paaiškinimą, kodėl važiavau per raudoną šviesą, tačiau pateiktose kamerų darytose nuotraukose aiškiai matyti deganti žalia spalva. Padaryti paskaičiavimai, kad viena sekunde per anksti pradėjau važiuoti. Dėl vienos sekundės dabar patiriu didelį spaudimą“, – tikino vairuotojas Petras (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) Visgi, tai yra mūsų darbuotojas, o ne pašalinis žmogus, todėl jo elgresys turės būti įvertintas, – tikino R.Aleknavičius.

Vyras tikino, kad jam buvo pasakyta tiesiai – nereikėjo kreiptis į žiniasklaidą, „galbūt viskas būtų pasibaigę tyliai“.

„Turime daiktinius įrodymus, kad vairuotojas važiavo per raudoną šviesą. Padarius tikslius paskaičiavimus aišku, kad vairuotojas pravažiavo šviesoforą 2 s. anksčiau, nei užsidegė žalias šviesoforo signalas. Dabar laukiamas vairuotojo paaiškinimas“, – tikino „Vilniaus troleibusų“ 1-ojo troleibusų parko vadovas Rimvydas Aleknavičius.

Pasak pašnekovo, vairuotojo elgesys bus svarstomas įmonėje. Kiekvienas vairuotojas gauna 35 proc. dydžio priedą prie atlyginimo. Merui užkliuvusiam ir viešai apie tai prabilusiam vairuotojui gresia algos sumažinimas nukerpant  šį priedą.

„Užfiksuotas pažeidimas bus perduotas policijai, o taip įžūliai meluoti viešai apie miesto vadovą.. čia jau moralinis aspektas. Visgi, tai yra mūsų darbuotojas, o ne pašalinis žmogus, todėl jo elgresys turės būti įvertintas“– - tikino R.Aleknavičius.

Anot pašnekovo, kad ir kaip baigtųsi ne–aloni istorija, vairuotojai už tokius smulkius pažeidimus iš darbo nėra atleidžiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius