Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 13

Merai, kurių jau nebus: kodėl jie nebenori kandidatuoti dar vienai kadencijai?

Vilnius ir Vilniaus rajonas po rinkimų tikrai turės naujus merus, nes dabartiniai Remigijus Šimašius ir Marija Rekst nebekandidatuoja. Sostinės vadovas apie savo apsisprendimą paskelbė vos įpusėjęs antrąją kadenciją, teigdamas, kad yra laikas dirbti, bet yra – ir pasitraukti. Apie Vilniaus rajono merės apsisprendimą išgirdome tik prieš pat Kalėdas. Be šių dviejų politikų, nesiekti dar vienos kadencijos pasiryžo dar 9 merai. Kodėl?
Į rinkimus nebeinantys merai
V.Simelis, M.Rekst, R.Šimašius, P.Pušinskas, K.Vaitukaitis / 15min nuotr.

Merų rinkimai vyks kovo 5 dieną, tad likus mažiau nei keturioms savaitėms pokyčių kandidatų sąrašuose jau neturėtų būti. Rinkėjai rinksis, tačiau jau dabar galima pasakyti, kad vienuolikoje savivaldybių tikrai keisis merai.

Dvi kadencijos – optimalu

Visų pirma sostinėje – dvi kadencijas Vilnių valdantis R.Šimašius jau yra tik tarp kandidatų į Vilniaus tarybą. Jis pirmas Laisvės partijos sąraše.

„Apie Vilnių ir trečiąją mano kadenciją. Tai yra klausimas, kurio sulaukiu jau vis dažniau. Mūsų politinėje kultūroje madinga atsakymą dėl kandidatavimo tempti iki paskutinės minutės. Aš taip nedarysiu – manau, kadencijos vidurys yra geras laikas vilniečiams pranešti apie tai, kas jų laukia per dvejus metus. Taip pat, kas laukia po jų. (…)

Grįžtu prie klausimo – ar po dvejų metų sieksiu trečiosios mero kadencijos? Mano atsakymas – laikas pokyčiams. Įvairiems. (…) O į Vilniaus merus aš 2023-iaisiais nekandidatuosiu. Manau, kad dvi kadencijos – optimalus laikas įrodyti savo galimybes, pasiekti didelių rezultatų, sukurti ilgalaikius pokyčius. Ir kartu nesusitapatinti su postu, nesusilieti su juo, neprarasti savęs – miestai sparčiai keičiasi, turi keistis ir juos vairuojantys asmenys“, – 2021 m. gegužę feisbuke rašė R.Šimašius.

Vėliau jis, tiesa, sakė, kad per šį laiką turėjęs įvairių minčių, jog galbūt paskubėjo su sprendimu. Na bet pasakytas žodis – ne žvirblis, tad šiuose rinkimuose R.Šimašius tėra Laisvės partijos sąrašo lyderis.

Trauksis po 19 metų

Jo kolegė Vilniaus rajone pasielgė kaip tik taip, kaip kalbėjo R.Šimašius: atsakymą dėl kandidatavimo dar vienai kadencijai tempė iki paskutinės minutės. Žinia, kad M.Rekst nebekandidatuos, pasirodė prieš pat 2022-ųjų Kalėdas ir ją pranešė ne pati merė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius