Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 12 20

Meras nacionalinio stadiono nelaidoja, bet įspėja – naujos kainos gali ir nepalaiminti

Jau kelias savaites kalbama apie tai, kad darbo nacionalinio stadiono teritorijoje visiškai sustojo. Tai patvirtina ir projektą vystantis fondas, ir Vilniaus miesto savivaldybė. Meras Valdas Benkunskas sako, kad šiuo metu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) aktyviai dirbama ties projekto kainos indeksavimu. Tačiau jis neatmeta – jeigu pasiges skaidrumo dėl kainos, savo parašo nedės.

Kaip jau skelbta, statybos nacionalinio stadiono teritorijoje iš esmės sustojusios. Ten likę vos keli kranai, o ir patys projekto įgyvendintojai, investicijų bendrovės „BaltCap“ valdoma įmonė „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“, neslepia – darbus tikimasi atnaujinti, kai bus baigtos derybos dėl kainos indeksavimo.

Kaip 15min informavo Vilniaus miesto savivaldybė, ji ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra gavusios „rašytinį koncesininko kreipimąsi, kuriuo pažymima, kad, nepaisant „BaltCap“ fondo viduje susidariusios situacijos, projekto bendrovė deda pastangas dėl savalaikio, tinkamo projekto įgyvendinimo“.

„Taip pat pažymima, kad šiame projekto etape statybos darbams jau yra reikalingas bankinis finansavimas, o bankiniam finansavimui užtikrinti ypatingai svarbu išspręsti statybos kainų, išaugusių dėl karo Ukrainoje, indeksavimo klausimą. Vilniaus miesto savivaldybė yra iniciavusi sutarties šalių ir atsakingų kontroliuojančių institucijų dialogą ir aktyviai sprendžia šį klausimą. Pasiekus susitarimą dėl indeksavimo apimties, klausimas bus pristatytas Tarybos nariams“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius