Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 20

Merginų mirtis užminė mįslių

Nei policijos pareigūnai, nei sukrėsti bendramoksliai bei artimieji dar neranda atsakymo į klausimą, dėl kokių priežasčių viena po kitos iš gyvenimo pasitraukė dvi Kauno apskrities dailės gimnazijos vienuoliktokės.
Pirmadienį į amžinojo poilsio vietą palydėti 17-metės gimnazistės susirinko jos artimieji, bendraklasiai ir draugai.
Pirmadienį į amžinojo poilsio vietą palydėti 17-metės gimnazistės susirinko jos artimieji, bendraklasiai ir draugai. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pirmadienį Kaune buvo palaidota 17-metė, kurios palaikai pačiame Kauno centre esančioje statybvietėje rasti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Buvo tiriamos įvairios nelaimės versijos. „Ekspertai pateikė išvadas, kad mirties požymiai būdingi savižudybei. Tačiau tai ne galutinė versija. Vyksta tyrimas, kurio metu tikrinamos visos įmanomos versijos – nuo nelaimingo atsitikimo iki savižudybės“, – teigė Kauno policijos atstovė spaudai Ramunė Gražulienė.

Kauno dailės gimnazijos bendruomenės, dar neatsigavusios po šios žinios, laukė antrasis smūgis. Vakar policija pranešė, kad savo noru iš gyvenimo pasitraukė kita tos pačios klasės mokinė. Sekmadienio vakarą jos kūnas buvo rastas važiuojamoje kelio dalyje, šalia į Kauno rajono Mastaičių gyvenvietę vedančio viaduko. Buvo tikrinamos įvairios versijos, tačiau vėliau, remiantis liudininkų parodymais, konstatuota 16-metės savižudybė.

Kaip „15min“ teigė Kauno apskrities VPK Kauno rajono PK kriminalinės policijos skyriaus vyriausioji tyrėja Audronė Gecevičienė, mergina nušoko nuo Mastaičių viaduko tiesiai į važiuojamąją dalį.

Pirmadienį Kaune buvo palaidota 17-metė, kurios palaikai pačiame Kauno centre esančioje statybvietėje rasti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

„Dėl įvykio aplinkybių buvo apklausti du liudytojai, kurie matė, kaip mergina buvo perlipus per tilto turėklą. Šalia jos jokių kitų asmenų nebuvo. Viską matę vaikinai dar bandė kuo greičiau užvažiuot ant tilto, kad ją sulaikytų, bet nespėjo. Jie ir iškvietė policiją“, – teigė A.Gecevičienė.

Nepatvirtintais duomenimis, merginos kūnas buvo pervažiuotas automobilio ir dar keliasdešimt metrų velkamas keliu. A.Gecevičienė sakė, jog jos turimais duomenimis, abi merginos buvo klasės lyderės, gerai mokėsi, mokykloje nekėlė jokių problemų.

Tai patvirtino ir Dailės gimnazijos atstovė. Anot šios ugdymo direktorės pavaduotojos ugdymui Elados Mikuckienės, vienuoliktokių netektis sukrėtė visą gimnazijos bendruomenę. „Tai labai didelė netektis. Abi merginos buvo gabios ir geros mokinės. Didžiulė tragedija, kai iš gyvenimo išeina tokie jauni žmonės. Mokiniams dabar sunku, kyla daug klausimų, todėl į mokyklą pasikvietėme pedagoginę-psichologinę tarnybą. Sukrėstus mokinius taip pat konsultavo kunigas ir vienuolis“, – pasakojo E.Mikuckienė.

Priežastys sudėtingos ir gilios

Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos (LTPPTA) prezidentas, psichologas Paulius Skruibis „15min“ sakė, kad nepažįstant merginų bei jų supančios aplinkos neįmanoma spręsti apie tragedijos aplinkybes.

„Bendrai kalbant, niekada nėra vienos savižudybės priežasties. Tai sudėtingiausia suvokti mirusiojo artimiesiems, kuriems norisi labai konkretaus atsakymo: kokia buvo priežastis, kas už tai atsakingas ir kaltas“, – sakė P.Skruibis. Anot jo, tai, kaip merginos atrodė iš išorės, yra viena, bet kaip jos jautėsi viduje – visai kas kita. „Gali būti, kad nesimatė tų sunkumų, kuriuos jos išgyveno viduje, o tie sunkumai galėjo būti patys įvairiausi“.

Anot P.Skruibio, nėra retas atvejis, kai po vienos savižudybės toje pačioje mokykloje ar klasėje seka kita. Tai gali būti susiję, nes savižudybė labai stipriai paliečia panašius žmones. „Bet kokiu atveju reikia ieškoti pagalbos. Labai gerai, kad mokykla, kurią palietė tragedija, moksleiviams teikia psichologinę pagalbą. Nekyla jokios abejonės, kad mokyklos bendruomenė ir merginų artimieji labai traumuoti“, – sakė P.Skruibis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius