Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 25

„Meridianas“ remonto doke užsibus iki rugsėjo

Jūros šventės išvakarėse Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondas uostamiesčio valdžios atstovams pristatė atliktus legendinės barkentinos remonto darbus. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pritarė Fondo dalininkų nuostatai, kad baigiant „Meridiano“ remontą svarbiausia yra orientuotis ne į terminus, o į darbų kokybę, saugumą ir laivo ilgaamžiškumą.
„Meridianą“ apžiūrėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.
„Meridianą“ apžiūrėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. / Gedimino Gudavičiaus nuotr.

Daugiau nei 40 metų prie Danės upės krantinės stovėjusio ir neatsiejamo uostamiesčio kraštovaizdžio dalimi tapusio „Meridiano“ kapitalinis remontas pradėtas praėjusių metų pabaigoje. 

Tai įvyko po to, kai šį laivą valdantį fondą iš ankstesnio jo vadovo perėmė Klaipėdos miesto simbolį išsaugoti pasiryžę du žinomi uostamiesčio verslininkai – „Friedricho pasažo“ savininkas Aidas Kaveckis ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ vadovas Aloyzas Kuzmarskis. Fondo dalininkai sau bei laivo remonto darbus atliekančiai AB „Klaipėdos laivų remontas“ buvo iškėlę tikslą grąžinti „Meridianą“ suremontuotu korpusu iki šių metų Jūros šventės.

Šiuo metu „Meridiano“ korpuso atstatymo darbai jau yra baigiami, tačiau dar yra likę tam tikrų medienos apdailos, dažymo, takelažo montavimo darbų, kuriems užbaigti būtina išlaikyti technologinius procesus ir užtikrinti darbų kokybę. Todėl terminas yra pratęstas iki rugsėjo mėnesio. Laivo grąžinimo į senąją vietą data bus derinama su Savivaldybe ir jos planais pradėti Pilies tilto remontą. Prišvartavus laivą prie krantinės, iki kitos vasaros bus tęsiami jo vidaus įrengimo darbai.

Artėjant Jūros šventei, Fondas pakvietė Klaipėdos miesto savivaldybės vadovus – uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską, Savivaldybės administracijos direktorę Juditą Simonavičiūtę kartu su Savivaldybės atstovų delegacija – apžiūrėti ir iš arčiau susipažinti su jau padarytais burlaivio atstatymo darbais.

Po laivo apžiūros miesto meras V. Grubliauskas teigė susidaręs gerą įspūdį apie tai, kas yra daroma ir kas jau yra padaryta, bei pritarė nuostatai, kad vykdant darbus, svarbiau yra orientuotis ne į terminus, o į kokybę, laivo estetiką, funkcionalumą, ilgaamžiškumą. Juolab, kaip savo akimis įsitikino miesto vadovai, situacija buvo kur kas rimtesnė nei atrodė „Meridiano“ gelbėjimo epopėjos pradžioje, ir darbų teko padaryti daug daugiau nei planuota prieš nutempiant laivą į doką.

Meras prisiminė, kad prieš tris dešimtis metų, kai „Meridianas“ pirmą kartą buvo pritaikomas restorano veiklai, jis irgi lankėsi tuometiniame remontuojamame laive, kaip ir šį sykį, landžiojo po jo apatinį denį ir netgi davė patarimų dėl jo įrengimo.

Po pastarojo apsilankymo burlaivyje V.Grubliauskas teigė esąs įsitikinęs, kad sugrįžęs prie Danės krantinės „Meridianas“ ilgai džiugins klaipėdiečius bei miesto svečius naujai sutvarkytomis erdvėmis, neblėstančia savo senąja aura ir tikrąja jūrine dvasia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius