Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 14

Mero rinkimai Neringoje: kas pakurstys intrigą?

Kas galėtų būti kitas Neringos meras? – Kuršių nerijos gyventojams tai opus klausimas. Tačiau kartu ir lengvas – atrodo, kad dabartinis meras Darius Jasaitis artėjančiuose rinkimuose ir vėl užtikrintai laimėtų. „Nėra priežasčių jam nedalyvauti rinkimuose“, – teigė politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili. Tačiau pats meras teigė jaučiantis augančią konkurenciją, be to, gana agresyvią.
Darius Jasaitis, Andrius Bagdonas ir Matas Lasauskas
Darius Jasaitis ir Andrius Bagdonas įvardijami kaip du ryškiausi kandidatai į Neringos mero postą. 2019-aisiais D.Jasaitis laimėjo rinkimus pirmame ture ryškia persvara. Tačiau pastaruoju metu ryškėja ir dar vienas kandidatas – teisininkas Matas Lasauskas / 15min ir „Neringa 2030“ nuotr.

Darius Jasaitis Neringą valdo nuo 2013-ųjų. Kurorto vadovu jis tapo, kai atsistatydino tuometinis meras Antanas Vinkus. Taryba patvirtino D.Jasaičio, tuo metu atstovavusio socialdemokratams, kandidatūrą. Taigi taip prasidėjo D.Jasaičio valdymo laikotarpis. 15min jis paatviravo: pradžia nebuvo lengva, juolab kad dalis pavaldinių – buvę mokytojai, tad teko auginti autoritetą.

Rinkimus jis laimėjo ir 2015-aisais. O 2019-aisiais jis mero rinkimus laimėjo pirmame ture, užsitikrinęs tvirtą neringiškių palaikymą.

Į tarybą D.Jasaitis atsivedė ir 10 socialdemokratų sąjungos sąrašo narių. Savivaldybėje, kur yra tik 15 tarybos narių, mero komanda sudarė daugumą. Tris vietas laimėjo Liberalų sąjūdis, vieną – konservatoriai ir vieną visuomeninis komitetas „Vieninga Neringa“.

Sunku suprasti, kodėl su tokia stipria komanda kyla politinių neramumų. Kovą pranešta, kad D.Jasaitis su komanda jungiasi prie Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“.

Kurorto meras tapo skyriaus pirmininku. Tačiau paklaustas, ar ketina dalyvauti savivaldos rinkimuose, tvirto „taip“ politikas nepasakė.

Taigi 15min pasidomėjo, kas galėtų mesti D.Jasaičiui iššūkį artėjančiuose rinkimuose. Pats meras tikino jaučiąs gana agresyvią konkurenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius