Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 11

Mero žmonos keliones sutrikdė STT agentai

Gavęs visureigį atokiose vietovėse esantiems ligoniams lankyti, Tauragės pirminės sveikatos priežiūros centras jį skyrė savo vadovės, kuri yra rajono mero žmona, kelionėms.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, praėjusiais metais Sveikatos apsaugos ministerija šalies medicinos įstaigoms paskirstė trisdešimt naujų visureigių. Už valstybės lėšas pirktais automobiliais dešimt metų turėjo būti lankomi panaikintų medicinos punktų pacientai ir atokesnių kaimo vietovių gyventojai.

Bet Tauragės rajono pirminės sveikatos priežiūros centras gautą visureigį „Mitsubishi Outlander“, kuris buvo nupirktas už 73 tūkst. litų, naudojo ne pagal paskirtį. Šią informaciją gavę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai atvyko į Tauragę ir paėmė visureigio naudojimo dokumentų kopijas. Jos buvo perduotos tirti Sveikatos apsaugos ministerijos ekonominės veiklos kontrolės skyriui.

Paaiškėjo, kad buvo nevykdoma pernai balandžio 7 dieną tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir Tauragės rajono pirminės sveikatos priežiūros centro sudaryta automobilio panaudos sutartis, rašo „Lietuvos rytas“.

Gavęs visureigį atokiose vietovėse esantiems ligoniams lankyti, Tauragės pirminės sveikatos priežiūros centras jį skyrė savo vadovės, kuri yra rajono mero žmona, kelionėms.

Šiuo visureigiu A.Piečienė su įstaigos ūkio administratoriumi Edmantu Tamašausku važinėjo po Tauragę, į Klaipėdą, Kauną, Vilnių. Iš viso nuvažiuota 15 tūkst. 300 kilometrų.

A.Piečienė aiškino, kad žinia apie skiriamą automobilį pernai jai buvusi netikėta. Apie tai ji sužinojo gavusi faksu atsiųstą ministerijos raštą. Pranešta, kad reikia atvykti į Vilnių pasiimti visureigio.

„Ministerija nepadarė analizės, ar mūsų rajonui reikalingas šis automobilis. Dauguma rajone įsikūrusių medicinos punktų rekonstruoti už Europos Sąjungos pinigus, todėl jų uždaryti negalime penkerius metus. Apskaičiavome, jog šio prabangaus visureigio išlaikymas kainuotų brangiau nei vieno medicinos punkto. Todėl administracijos sprendimu automobilis buvo skirtas mano ir mano vairuotojo Dainiaus Mališkausko komandiruotėms“, – kalbėjo direktorė.

Tačiau apie tai Sveikatos apsaugos ministerijai nebuvo pranešta.

„Sutartyje nebuvo numatyta, kad ministeriją reikia informuoti, jeigu automobilis bus naudojamas ne pagal paskirtį. Mums mašinų netrūksta. Prieš kelerius metus už Europos Sąjungos lėšas įsigijome keturias naujas „Škoda“, kuriomis gydytojai vyksta pas pacientus į namus. Šie automobiliai yra ekonomiškesni nei visureigiai. Abejoju, kad kituose rajonuose tie visureigiai naudojami pagal paskirtį“, – ramiai aiškino A.Piečienė.

Tuo tarpu Sveikatos apsaugos ministerijos valstybės sekretorė Janina Kumpienė aiškino, kad panaudos sutarties sąlygų pažeidimas yra ir neteisėtas, ir smerktinas. Pareigūnė teigė, jog šią situaciją turėtų svarstyti Tauragės pirminės sveikatos priežiūros centro steigėja – rajono savivaldybė. Jos meras yra įtarimų užsitraukusios A.Piečienės vyras liberalcentristas Robertas Piečia.

Tuo tarpu Sveikatos apsaugos ministerija dar aiškinsis, kaip išieškoti žalą iš Tauragės pirminės sveikatos priežiūros centro. Gavus STT tyrimo išvadas, taip pat bus sprendžiama, ar A.Piečienė nepiktnaudžiavo tarnyba siekdama asmeninės naudos.

Tauragės pirminės sveikatos priežiūros centras ne pagal paskirtį naudotą „Mitsubishi Outlander“ grąžino Sveikatos apsaugos ministerijai. Ministro įsakymu šis visureigis jau yra paskirtas Alytaus rajonui.

Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centras vieną tokį pat visureigį gavo pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius