Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 02

Merų iškilmes Imbrasas ignoravo

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas išrinktas geriausiu 2008-ųjų meru. Tyrimą atlikęs „Veido“ žurnalas šiandien įteikė jam apdovanojimą – medalį, vaizduojantį raktą ir špagą. Tokios esą buvo istorinės Kauno vaito regalijos.
Prie skundo pridėtas ir J.Imbraso viešos kalbos vaizdo įrašas, kur sostinės vadovas žada: „Kol būsiu meras, reklamos seksualinėms mažumoms nebus“.
Sostinės meras renginyje nepasirodė. Matyt, supyko, kad nepateko tarp geriausiųjų. / Valdo Kopūsto/dienraščio „LT“ nuotr
Temos: 1 Juozas Imbrasas

Geriausių merų apdovanojimai Lietuvoje vyko pirmą kartą. Tad į renginį sostinės „Neringos“ restorane suplaukė ne tik dauguma Lietuvos  merų, bet ir kai kurie politikai bei ministrai.

Viena pirmųjų iš politikos grietinėlės atėjo Seimo pirmoji vicepirmininkė Irena Degutienė. Netrukus nešina raudonojo vyno taure salėje pasirodė ir Valstiečių liaudininkų partijos pirmininkė Kazimira Prunskienė, po jos – socdemų lyderis Gediminas Kirkilas.

Rinko patys

Kol buvo laukiama šiek tiek vėlavusio premjero Andriaus Kubiliaus, moterys gurkšnojo vyną, o kai kurie vyrai iškart čiupo brendį. Prie užkandžių prieš iškilmes niekas neprisilietė, nes vaišės išties atrodė kuklokai. Kaip ir dera krizės metu, nuo vieno kąsnio sumuštinių ir vaisių stalas tikrai nelūžo.

„Veido“ žurnalas, sumanęs išrinkti geriausią merą, apklausė 110 žmonių. Dauguma jų – merai, taip pat savivaldybių administracijų vadovai, prezidento patarėjai regioninės politikos klausimais ir kiti apie regionus išmanantys žmonės. 

Daugiausia balsų pelnė Druskininkų meras R.Malinauskas, antrąją vietą užėmė Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, o trečią – Klaipėdos galva Rimantas Taraškevičius.  

Vilniečiams gal bus įdomu, jog mūsų meras Juozas Imbrasas –  ketvirtas nuo galo, – tiesa, tarp pirmojo merų trisdešimtuko, nes esantieji dar toliau jau net nebevertinti. Gal todėl jis merų apdovanojimo iškilmes ignoravo.

Žadėjo „išbandymų“

Pakviestas tarti sveikinimo žodį premjeras A.Kubilius apsidžiaugė pagaliau esąs renginyje, kur jo visi laukė. Taip Vyriausybės galva pasiskundė, kad dabar dėl savo mokesčių politikos yra nebemėgstamas. Juolab kad ir „Veido“ leidėjai sakė aptikę kunigaikščio Gedimino raštą, kur jis ragina nemokėti mokesčių, tuo tarpu A.Kubilius mums jų krauna vis daugiau. Tačiau premjeras net ir po tokios užuominos liko ištikimas sau. „Gerus merus mes galim patikrinti tik gerais išbandymais“, - pareiškė jis.

„Fantazijos lenkia realybę“

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, atsakingas už regionų politiką, negailėjo gražių žodžių R.Malinauskui. „Ričardas pilnas fantazijų. Kartais jo fantazijos lenkia realybę“, –  sakė jis.  

I.Degutienė kalbą pradėjo ne nuo merų, bet nuo „Neringos“ restorano. Ji apsidžiaugė, kad visi susirinko „į tokią gražią vietą, kuri primena tuos laikus, kai visi buvom jauni ir Vilniuj studijavom“. Paskui prisiminė, kad pati yra druskininkietė, tad pats metas pažerti ditirambų R.Malinauskui. G.Kirkilas džiūgavo, kad aukščiausią apdovanojimą pelnė jo partijos narys. Po kalbų trims geriausiems merams buvo įteikti įrėminti diplomai, gėlės ir pagaliau  pasiūlyta vyno, kurio jau ir taip visi buvo paragavę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius