Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Merui įteikta peticija dėl „Romuvos“

Nutraukti miestui nenaudingą sutartį su UAB „Rosh“, išpirkti iš UAB „Rosh“ UAB „Romuvos“ akcijas, užtikrinti „Romuvos“ kino teatro veiklos tęstinumą, grąžinti „Romuvos“ kino teatrui viešosios kultūros erdvės statusą.
Tolimesnis legendinio kino teatro „Romuva“ likimas spręsis vasario 5 dieną vyksiančiame tarybos posėdyje.
Tolimesnis legendinio kino teatro „Romuva“ likimas spręsis vasario 5 dieną vyksiančiame tarybos posėdyje. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Su tokiais reikalavimais, gelbėdami seniausią Kaune kino teatrą „Romuva“, visuomenės atstovai VšĮ „Visos mūzos“ ir „Kauno plėtros forumas“ Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui įteikė peticiją su 102 parašais. Peticijoje dėl „Romuvos“ kino teatro atgaivinimo kinui ir miestiečiams primenama, jog miesto centre esanti svarbi istorinė, kinui pritaikyta erdvė nenaudojama kultūros renginiams ir kultūrai puoselėti.

Peticijos autoriai džiaugiasi, kad Kauno miesto savivaldybė ėmėsi spręsti šią problemą, analizavo situaciją, derėjosi su dabartiniais kino teatro bendrasavininkais, tačiau miesto Tarybos posėdyje, svarstant „Romuvos“ klausimą, iškilo abejonių. „Siekdami išsklaidyti abejones bei geriau nušviesti padėtį, norime dar kartą atkreipti jūsų dėmesį, jog „Romuvos“ išpirkimo klausimas yra vienintelė galimybė apginti viešąjį interesą“, – teigiama peticijoje.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ne kartą pasisakė už „Romuvos“ akcijų išpirkimą iš UAB „Rosh“ ir viešojo intereso gynimą. Primename, kad Antikorupcijos komisija šiuo klausimu pradėjo tyrimą, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, Prokuratūrą, Vyriausiąjį policijos komisariatą, Valstybinę mokesčių inspekciją, Valstybės saugumo departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą prie Vidaus reikalų ministerijos. Antikorupcijos komisija dėl UAB „Romuvos“ artimiausiu metu planuoja pateikti tyrimo rezultatus.

Sausio 9 dieną Kauno miesto savivaldybės Peticijų komisija, kurios pirmininkas yra mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius, svarstė visuomenės atstovų kreipimąsi dėl „Romuvos“ kino teatro išsaugojimo kultūros reikmėms. Vadovaujantis Peticijų įstatymo 3 straipsnio 3 dalimi, visuomenės atstovų kreipimasis buvo vienbalsiai pripažintas peticija. Peticijų komisijos pirmininkas A. Kurlavičius pažymėjo, jog dėl kino teatro „Romuva“ akcijų pirkimo bus parengtas Tarybos sprendimo projektas, kuris bus svarstomas vasario 5 dieną vyksiančiame tarybos posėdyje. Peticijų komisijos narės Onos Nijolės Rudgalvienės nuomone, kreipimasis yra svarbus ne tik kauniečiams, todėl būtina atsižvelgti į peticijos nuostatas.

Peticijų komisijos posėdyje nuspręsta:

1. Rekomenduoti merui derėtis dėl sutarties nutraukimo su UAB „Roch“ dėl sutarties nutraukimo.

2. Derėtis su R. Šaluga dėl akcijų išpirkimo.

3. Rekomenduoti rengti Tarybos sprendimo projektą dėl aukščiau įvardytų punktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius