Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 06

Metai po maestro Stasio Povilaičio mirties: Palanga neapsisprendė, kaip įamžinti dainininką

Spalio 6-ąją sueina lygiai metai po maestro Stasio Povilaičio mirties. Palangos, kur liko garsaus dainininko namai, vadovai dar neapsisprendė, kaip bus įamžintas jo atminimas. Pasiūlymų yra įvairiausių – nuo festivalių iki paminklų.
Vienas iš siūlomų variantų – S.Povilaičio paminklas su gramofonu.
Vienas iš siūlomų variantų – S.Povilaičio paminklas su gramofonu. / Palangos sav. nuotr.

Daugiau nei mėnesį Palangos viešojoje bibliotekoje galima apžiūrėti, kokie darbai pasiūlyti konkursui. Anot Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Vyganto Rekašiaus, vietos gyventojai domėjosi siūlomais darbais. „Gal ne taip aktyviai, bet buvo besidominčių“, – teigė jis.

Palangos sav. nuotr./Tokią skulptūrą siūloma statyti J.Basanavičiaus gatvėje.
Palangos sav. nuotr./Tokią skulptūrą siūloma statyti J.Basanavičiaus gatvėje.

Šią savaitę planuota surinkti komisiją ir nuspręsti, kuris darbas – geriausias.

Pateikti darbai – labai skirtingi.

Vieni dalyviai siūlo liepos 6–17 dienomis naujojoje Palangos koncertų salėje organizuoti tarptautinį estrados muzikos festivalį ir pavadinti jį S.Povilaičio vardu.

Taip esą būtų įprasmintas visas 50 metų trukęs S.Povilaičio karjeros kelias. Panašų festivalį rengti pasiūlė ir kiti konkurso dalyviai, festivalį „Tiltai“ jie siūlo rengti spalį.

Atsirado siūlančių pastatyti S.Povilaičiui paminklą. Vieni siūlo jį pavadinti „Viltis sugrįžti“ ir pastatyti ant Palangos tilto. Jų sukurtas S.Povilaitis – dainuojantis ir kartu tarsi šokantis pagal muziką.

Palangos sav. nuotr./Skulptūra „Viltis sugrįžti“
Palangos sav. nuotr./Skulptūra „Viltis sugrįžti“

Dar vieni konkurso dalyviai siūlė paminklą statyti prie pat naujosios Koncertų salės. Maestro, konkurso dalyvių siūlymu, turėtų būti įamžintas su gramofonu.

Prie judrios J.Basanavičiaus gatvės kiti konkurso dalyviai taip pat numatė paminklą S.Povilaičiui. Ant pjedestalo būtų iškalti dainos žodžiai: „O paukšte, paukšte, ko skrendi į tolį...“

Pateikta ir originalių idėjų. Vienas konkurso dalyvis siūlo pastatyti paminklą maestro, labai primenantį Budą. Pieštuku nupiešęs, kaip turėtų atrodyti kūrinys, autorius nurodė ir devizą: „Dievas žino visus žemėje, gynusius žmogaus teises ir laisves“. Tačiau pateikto darbo aprašyme stokojama informacijos, kuo tai susiję su S.Povilaičiu.

Taip pas siūloma pastatyti S.Povilaičio vardo estradą netoli savivaldybės prie pat fontanų. Erdvinę kompoziciją, autorių siūlymu, turėtų papuošti dainininko bareljefas.

S.Povilaitis Palangoje apsigyveno 1961-aisiais, čia buvo įkūręs ir estrados ansamblį. Vėliau tęsti mokslų išvyko į Vilnių. Tačiau dažnai sugrįždavo į kurortą. Ir ne tik koncertuoti, bet ir pamatyti jūrą. Kurorte likęs jo namas, kur dainininkas ilsėdavosi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Stasio Povilaičio žmona Birutė apie paminklą ant maestro kapo: „Stasiui darželis nebūtų patikęs“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius