-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 30

Metų biudžetą komandiruotėms jau išleidęs Jonas Šimėnas prašosi vykti į Braziliją iš rezervo lėšų

Visas šiems metams komandiruotėms skirtas lėšas išleidusio Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas prašo, kad parlamento vadovybė jį išleistų į Braziliją, o su išvyka susijusias išlaidas apmokėtų iš rezervo lėšų.
Jonas Šimėnas
Jonas Šimėnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

J.Šimėnas kreipėsi į Seimo valdybą, kad ši išleistų jį į komandiruotę Rio de Žaneire birželio 15–17 dienomis. Tuo metu šiame Brazilijos mieste vyks Jungtinių Tautų rengiamos aukščiausio lygio konferencijos, skirtos prieš 20 metų priimtai darnaus vystymosi strategijai, renginiai.

Pirminiais skaičiavimais, parlamentaro komandiruotė Seimui kainuotų per 5 tūkst. litų. Apmokėti šias išlaidas prašoma iš rezervo lėšų, nes komitetas šiemet komandiruotėms skirtus pinigus jau išleido.

Aplinkos apsaugos komitetas, kaip ir dauguma parlamento komitetų, šiemet visiems metams buvo gavęs 15 tūkst. litų. Pasak J.Šimėno, ši suma išleista dviem komandiruotėms į Daniją.

„Na, jeigu nėra pinigų, tai ir nevažiuosime“, – antradienį BNS sakė komiteto vadovas, paklaustas apie komandiruotę į Braziliją.

Jo teigimu, prieš dvidešimtmetį Rio de Žaneire buvo patvirtinta XXI amžiaus darnaus vystymosi strategija.

„Mums tai pagrindinė strateginė nuostata, kaip turi vystytis Lietuva. Dabar bus kalbama apie šios strategijos tęstinumą (...) Tai kryptis, kuria turi eiti Lietuva. Jeigu nutarsime, kad Lietuva turi eiti kitu keliu, galime ir nevažiuoti“, – komandiruotės svarbą aiškino J.Šimėnas.

Kita vertus, jis pridūrė, kad svarbiausias ne jo dalyvavimas renginyje, o prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS patvirtino, kad valstybės vadovė yra gavusi kvietimą birželio 20–22 dienomis apsilankyti Brazilijoje vyksiančioje Jungtinių Tautų darnaus vystymosi ir pasaulio moterų lyderių konferencijoje. Anot jos, planuojama, kad D.Grybauskaitė vyks į renginį.

Iš viso šiemet Seimo narių komandiruotėms suplanuota 1,15 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius