Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 03

Metų pabaigoje – įkurtuvės Pilaitės bibliotekoje ir poliklinikoje

Kalėdų proga arba sausio pradžioje Pilaitėje bus švenčiamos net dvejos įkurtuvės. Šis nuo miesto gerokai nutolęs rajonas pagaliau turės ne tik prekybos centrų, bet ir biblioteką bei erdvią polikliniką.
Naujoje poliklinikoje turėtų nuolat lankytis apie 8 tūkst. pacientų
Naujoje poliklinikoje turėtų nuolat lankytis apie 8 tūkst. pacientų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki šiol Karoliniškių poliklinikos Pilaitės filialas glaudžiasi gyvenamojo namo dviejų aukštų butuose. Tokia vieta nebuvo patogi nei medikams, nei pacientams, tačiau naujo pastato gydymo įstaigai prireikė laukti kelis dešimtmečius.

Naujoji poliklinika jau pastatyta, statybininkai čia dirbs dar apie mėnesį, tuomet beliks įrengti kabinetus ir perkirpti atidarymo juostelę. Iš viso projekto vertė siekia 2,6 mln. Lt, tačiau neslepiama, kad teks papildomai skirti dar kelis šimtus tūkstančių litų statybininkams.

Beveik 700 kv.m pastate bus įrengti šeimos ir vaikų ligų gydytojų bei slaugytojų kabinetai, taip pat dirbs chirurgai, akušeris-ginekologas, odontologas. Planuojama, kad iš viso poliklinikoje dirbs 11 gydytojų ir tiek pat slaugytojų.

Pirmuosius penkerius metus poliklinikoje turėtų būti apie 8 tūkst. pacientų. Tačiau Pilaitė yra vienas labiausiai augančių rajonų, todėl ateityje poliklinikoje besilankančių skaičius gali išaugti ir iki 15-16 tūkst.

Statybininkai savo darbus nusiteikę pabaigti per mėnesį. Įranga ir baldai taip pat jau nupirkti, anot Vilniaus savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus Gintaro Žandaravičiaus, senų baldų iš Pilaitės filialo butuose čia niekas nebeveš.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Biblioteka įsikurs gyvenamojo namo pirmajame aukate
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Biblioteka įsikurs gyvenamojo namo pirmajame aukšte

Bibliotekos Pilaitėje įkurtuvės taip pat turėtų įvykti sausio pradžioje. Kažkada Pilaitė turėjo nedidelę biblioteką bute, tačiau vėliau ji uždaryta. Dabar biblioteka bus erdvi ir tam pritaikytose patalpose.

Bibliotekos statybos miestui nekainuoja, ją savo pastatytame name įrengs UAB „Vilmestos projektai“. Anot bendrovės direktoriaus Mindaugo Ulevičiaus, Pilaitėje jie jau pastatė 21 daugiabutį, tad biblioteka yra kaip savotiškas infrastruktūros mokestis miestui.

Beveik 300 kv.m biblioteka įsikurs patalpose, kurios buvo numatytos komercinei paskirčiai. Biblioteka statytojams kainuos apie milijoną litų, baldais ir įranga turės rūpintis savivaldybė, statytojai prisidės tik iš dalies.

Bibliotekoje veiks periodikos skaitykla, viešosios interneto prieigos taškas, abonementas, vaikų literatūros skyrius, taip pat erdvė bendruomenės susibūrimams. Per metus lankytojų skaičius turėtų siekti 40 tūkst., registruotų skaitytojų gali būti apie 4-5 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius