Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 28

Metų socialinis darbuotojas: Lenkiu galvą prieš kolegas už tai, kad jie pasirinko šį nelengvą darbą

Penktą kartą Kėdainiuose renkamas Metų socialinis darbuotojas arba darbuotoja. Šiemet juo komisija išrinko Andrejų Berseniovą, labdaros ir paramos fondo „Teen Challenge“ socialinį darbuotoją. Jis jau 17 metų teikia paslaugas asmenims, nukentėjusiems nuo priklausomybės psichiką veikiančioms medžiagoms. Daugybei žmonių padėjo įveikti priklausomybę, susirasti darbą, atstatyti sugriautus šeimyninius santykius.
Andrej Berseniov
Andrej Berseniov / kėdainių mugės nuotr.

„Jaučiuosi kaip grįžęs iš karo, – pajuokavo apdovanojimą, savivaldybės sidabro ženklą „Už nuopelnus“, priėmęs A.Berseniov. – Būna, kad ir šitame darbe pasijuntu kaip kare. Visokių pasitaiko klientų, bet, ačiū Dievui, kai jie keičia mąstymą, priima teikiamas paslaugas ir gėris nugali. (...) Lenkiu savo galvą prieš kolegas už tai, kad jūs pasirinkote šitą nelengvą darbą, prasmingą Kėdainių rajono gyventojams, ačiū!“

Po padėkų ir dovanų visiems nominantams, sveikinimo kalbų ir linkėjimų socialiniams darbuotojams skambėjo solisto Eugenijaus Chrebtovo ir gyvo garso ritmo grupės atliekami kūriniai.

kėdainių mugės nuotr./Eugenijaus Chrebtovo ir gyvo garso ritmo grupės atliekami kūriniai
kėdainių mugės nuotr./Eugenijaus Chrebtovo ir gyvo garso ritmo grupės atliekami kūriniai

Išreiškė dėkingumą

Pasak Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjos Jūratės Blinstrubaitės, pirmą kartą Metų socialinio darbuotojo rinkimams kandidatus šiemet pasiūlė ne tik jų darbovietės, bet ir paslaugų gavėjai.

„Šiemet skelbiant konkursą nominacijai labai buvo malonu, kad iniciatyvą parodė paslaugų gavėjai, ne vien tik įstaigos. Ypač įsiminė vieno kliento žodžiai: „Negaliu patikėti, kad svetimas žmogus gali būti toks geras kitam žmogui“, – apie išsakytą dėkingumą socialiniam darbuotojui, teikiančiam pagalbą į namus, papasakojo J.Blinstrubaitė.

Dešimt nominantų

Šiemet rinkimams buvo pateikta dešimt kandidatų:

  • Vitalija Ašakienė, Kėdainių bendruomenės socialinio centro socialinė darbuotoja;
  • Gileta Ribačiauskienė, Josvainių socialinio ir ugdymo centro socialinio darbuotojo padėjėja;
  • Virginija Cukanovienė, Kėdainių pagalbos šeimai centro ir Josvainių seniūnijos socialinė darbuotoja;
  • Kristina Kazakauskienė, Kėdainių pagalbos šeimai centro socialinė darbuotoja;
  • Andrej Berseniov, Labdaros ir paramos fondo „Teen Challenge“ socialinis darbuotojas;
  • Jurgita Svetikienė, Kėdainių pagalbos šeimai centro pavaduotoja socialiniams reikalams;
  • Dangira Svetickaitė, Kėdainių socialinės globos namų socialinė darbuotoja;
  • Saida Sipavičiūtė, Kėdainių bendruomenės socialinio centro socialinė darbuotoja;
  • Aušra Pupkevičienė, VšĮ Kėdainių PSPC Psichikos sveikatos skyriaus socialinė darbuotoja;
  • Diana Rimkevičienė, Kėdainių bendruomenės socialinio centro lankomosios priežiūros darbuotoja.
kėdainių mugės nuotr./Nominantai
kėdainių mugės nuotr./Nominantai

Dirba įvairiose srityse

Kėdainių mieste ir rajone dirba daugiau kaip 200 socialinių darbuotojų. Jie darbuojasi įvairiose srityse, teikdami pagalbą pradedant pačiais mažiausiais mūsų visuomenės nariais – vaikais, ir baigiant senoliais.

„Turbūt daugiausia pagalbos reikia labiausiai pažeidžiamoms grupėms – vaikams ir senyvo amžiaus asmenims arba neįgaliesiems. Galiu pasidžiaugti mūsų vaikų globos centru, nes jis dirba puikiai ir vaikai patenka nebe į institucinę globą, o pas budinčiuosius arba nuolatinius globėjus“, – teigė Socialinės paramos skyriaus vedėja.

O senoliams pagalba pradedama teikti nuo namų, siekiant, kad kuo ilgiau išliktų žmogus jam artimoje aplinkoje, ir tik tada, kai tai nebeįmanoma, jis perkeliamas į institucinę globą. Yra keli pagalbos etapai: pagalba namuose, dienos socia­linė globa, integrali pagalba ir galiausiai – institucinė globa. Neįgaliesiems šiais metais pradėta teikti asmeninio asistento paslauga.

Turbūt daugiausia pagalbos reikia labiausiai pažeidžiamoms grupėms – vaikams ir senyvo amžiaus asmenims arba neįgaliesiems.

Socialinių paslaugų poreikis – didelis

„Spalio mėnesį planuojame atidaryti savarankiško gyvenimo namus Josvainių socialiniame ir ugdymo centre. Labai džiaugiuosi, kad tokia bendruomenės iniciatyva atsirado ir Langakiuose. Čia žmonės galės gyventi savarankiškai, padedami įstaigos darbuotojų, – sakė J.Blinstrubaitė. – Žinoma, socialinių paslaugų galėtume teikti ir daugiau, todėl labai kviečiame ir džiaugiamės, kai iniciatyviai įsijungia neįgaliųjų draugijos, kurios dalyvauja ne tik savivaldybės, bet ir kituose projektuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius