Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 05

Metų Tolerancijos žmogumi išrinktas Bernardinai.lt interneto svetainės vyr. redaktorius Andrius Navickas (nuotraukos)

Šeštadienį Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje „Sugiharos fondas – Diplomatai už gyvybę“ tradiciškai paskelbė 2010 metų Tolerancijos žmogų. Juo šiemet tapo Bernardinai.lt interneto svetainės vyriausiasis redaktorius Andrius Navickas. Jis tradiciškai apdovanotas skulptoriaus Edmundo Frėjaus sukurtu atminimo medaliu ir diplomu.
2010 metų Tolerancijos žmogumi paskelbtas Bernardinai.lt vyriausiasis redaktorius Andrius Navickas.
2010 metų Tolerancijos žmogumi paskelbtas Bernardinai.lt vyriausiasis redaktorius Andrius Navickas. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Šiemet Sugiharos fondo valdyba, atsižvelgdama į savo pateiktas užklausas visuomeninėms, nevyriausybinėms organizacijoms, su žmogaus teisių gynimu susijusiomis institucijoms Lietuvoje rinkosi iš keturių kandidatūrų. Į 2010-ųjų Tolerancijos žmogaus titulą pretendavo visuomenės gyvenimo reiškinių komentatorė Nida Vasiliauskaitė, visuomeninio gyvenimo apžvalgininkas, įvairių socialinių projektų iniciatorius ir kuratorius Algirdas Davidavičius, pedagogas Vytautas Toleikis ir Bernardinai.lt vyr. redaktorius A.Navickas. Pastarasis tarp nominantų į šį garbingą apdovanojimą buvo jau ne pirmus metus.

A.Koroliovo nuotr./Kaune paskelbtas 2010 metų Tolerancijos žmogus
A.Koroliovo nuotr./Kaune paskelbtas 2010 metų Tolerancijos žmogus

Priminsime, kad kasmetinė Tolerancijos žmogaus nominacija skiriama asmeniui, kuris savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stojo prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakė prieš smurto, prievartos ir radikalizmo apraiškas visuomeniniame ir politiniame Lietuvos gyvenime.

Pirmasis metų Tolerancijos žmogaus apdovanojimas 2002 metų sausį buvo įteiktas Tomui Šernui. Vėliau metų Tolerancijos žmogaus titulas atiteko prof. Irenai Veisaitei, žurnalistui Algimantui Čekuoliui, režisieriui Sauliui Beržiniui, pranciškonų vienuoliui, kunigui Arūnui Peškaičiui, psichologui Robertui Povilaičiui, atlikėjai Jurgai Šeduikytei bei žurnalistui Mykolui Drungai.

Pernai 2009 metų Tolerancijos žmogaus nominacija atiteko poetui, vertėjui ir eseistui profesoriui Tomui Venclovai.

Aktyvus ne tik profesinėje srityje

A.Navickas (g. 1972 m. kovo 9 d. Vilniuje) žinomas ne tik kaip žurnalistas, internetinio naujienų portalo Bernardinai.lt vyr. redaktorius, bet ir religijotyrininkas.

Baigė Vilniaus S.Nėries vidurinę mokyklą. Nuo 1990 m. Vilniaus universiteto (VU) Filosofijos fakultete studijavo filosofiją, filosofijos magistras. VU Religijos studijų ir tyrimų centre baigė religijos studijas, apsigynė religijos studijų magistro laipsnį.

2006 m. apgynė disertaciją tema „Žmogaus teisių pagrindimo problema šiuolaikinėje politinėje filosofijoje“ ir tapo humanitarinių mokslų (filosofijos krypties) daktaru.

Greta akademinės veiklos A.Navickas buvo aktyvus nevyriausybinės pilietinės iniciatyvos „Piliečių Santalka“ tarybos narys, parengė nemažai straipsnių apie Lietuvos politines, kultūrines, edukacines aktualijas. Sudarė knygas („Moralė ir politika: neokonservatyvusis požiūris“ (2005) ir „Aštuntoji diena“ (2005), dalyvavo rengiant įvairias pilietines akcijas, tarp jų – „Neišduok“.

A.Navickas yra ir nuolatinis Pilietinės Visuomenės Instituto „Civitas“ organizuojamų viešųjų diskusijų dalyvis, taip pat – GŽI internetinio portalo, siekiančio aukštesnių žurnalistinės etikos standartų, draugijos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius