-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 05 /14:42

Baigėsi pinigai? Eligijus Masiulis teismo prašo jam grąžinti bent 3 tūkst. eurų

Pirmadienį Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėjo Eligijaus Masiulio advokato Mindaugo Bliuvo prašymą grąžinti kaltinamajam bent mažą dalį per kratą paimtų jo ir jo žmonos lėšų.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį Lietuvos apeliacinis teismas sprendė, ar reikia grąžinti areštuotus iš Eligijaus Masiulio ir jo žmonos paimtus pinigus. Sprendimą teismas žada paskelbti antradienį.

„MG Baltic“ bylą nagrinėjanti trijų teisėjų kolegija spalio pabaigoje patenkino prokuroro Justo Lauciaus prašymą trims mėnesiams pratęsti visų pinigų areštą, šį sprendimą E.Masiulio advokatas apskundė.

Tačiau ne dėl visų lėšų, o tik dėl smulkių sumų – iš E.Masiulio ir jo žmonos piniginių paimtų pinigų ir, kaip anksčiau aiškino ir pats E.Masiulis, kelionėms skirtų lėšų svarais ir doleriais.

Per kratą 800 eurų buvo paimta iš E.Masiulio žmonos piniginės, iš jo paties – 690 eurų, taip pat teisėsauga paėmė 130 svarų sterlingų (148 eurų) ir 1600 JAV dolerių (1405 eurų).

Advokatas pabrėžė, kad tokios nedidelės sumos nesikerta su sutuoktinių uždarbiu – jie turėjo gerai apmokamus darbus, todėl nieko keisto, kad piniginėse laikė tokias sumas.

Prokuroras Justas Laucius teigė, kad sumos sudaro E.Masiuliui inkriminuojamo nusikaltimo dalyką. „Šioje byloje nėra apribota teisė į daugiau turto, negu yra būtina“, – pabrėžė jis.

E.Masiulis: prasilenkiama su sveiku protu

Pirmadienį E.Masiulis žurnalistams sakė, kad šį kartą jie su advokatu nusprendė išskirti lėšas, kurios buvo paimtos iš piniginių, bei kelionėms skirtus pinigus.

„Tai tikrai niekaip nėra susiję su inkriminuojamais kaltinimais, šiuo atveju truputį prasilenkia su sveiku protu toks dvejų su puse metų laikotarpis, kai lėšos sulaikytos ir niekaip prokuroro nepagrindžiama, kodėl jos yra sulaikytos“, – sakė E.Masiulis.

Anot jo, bendrame kontekste tai nėra didelė suma, bet, jo žodžiais, jeigu gyvename teisinėje valstybėje ir siekiame teisingumo, turi būti teisėsaugos pagrįsti argumentai.

Praėjusiame Vilniaus apygardos teismo posėdyje E.Masiulio advokatas M.Bliuvas sakė, kad visos piniginės lėšos yra teisėtos, ir tai esą pažymėta VMI specialistų išvadoje. Jis teigė nesuprantantis, kodėl tiek ilgai reikia apriboti teisę į lėšas.

„Asmuo, būdamas Seimo narys, turėjo teisę teisėtai gauti atlyginimą. Jo žmona taip pat turėjo legalų pragyvenimo šaltinį. Esame skunduose nurodę, 600 eurų iš E.Masiulio piniginės ir 600 eurų iš sutuoktinės piniginės buvo paimti, tai yra asmeninės lėšos“, – sakė advokatas.

Jis kartojo, ką yra sakęs jau ne kartą – pareigūnai paėmė net asmenines Masiulių lėšas.

„Kodėl šios smulkios sumos, atitinkančios atlyginimo galimybes, iki šiol apribotos šioje byloje?“ – klausė jis.

Teismas toliau klausosi slapta įrašytų pokalbių

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas tęsia slapta įrašytų pokalbių perklausą.

Teismas klausėsi 2015 metų lapkričio 30 dienos pokalbio tarp buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir buvusio Darbo partijos vicepirmininko Vytauto Gapšio.

Pokalbis vyksta restorane, tačiau apie ką jie šnekasi, suprasti sunku, nes ir šiame įraše labai daug triukšmo.

Buvo galima girdėti, kad R.Kurlianskis užsiminė apie kalėdinę šventę, tačiau kas per ją turi vykti, liko neaišku.

Pokalbio V.Gapšys ir R.Kurlianskis pirmadienį komentuoti nepanoro, jie laikosi pozicijos komentuoti po visų pokalbių perklausymo.

Apklausė ne visus kaltinamuosius

Teismas jau apklausė buvusį „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusius Seimo narius Eligijų Masiulį ir Vytautą Gapšį, parodymus taip pat davė koncernui „MG Baltic“ bei Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui atstovaujantys advokatai. Seimo narys Gintaras Steponavičius ir buvęs parlamentaras Šarūnas Gustainis parodymų dar nedavė, jie tai pageidauja padaryti vėliau.

VIDEO: „MG Baltic“ byla – svarbiausi faktai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius