Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 15

„MG Baltic“ byloje – eksministro R.Sinkevičiaus, buvusio Kelių direkcijos vadovo apklausa

Koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas trečiadienį apklaus buvusį susisiekimo ministrą Rimantą Sinkevičių ir buvusį Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovą Egidijų Skrodenį.
Rimantas Sinkevičius
Rimantas Sinkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jie turėtų liudyti apie prieš kelerius metus planuotos kelio Vilnius–Utena rekonstrukcijos aplinkybes.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas, kad neteisėtai siekė politikų paramos Seime priimant nutarimą dėl šios rekonstrukcijos. Bylos medžiaga rodo, kad koncerno įmonė galbūt norėjo dalyvauti 169 milijonų eurų vertės kelio tvarkymo konkurse.

„Po to vis tiek bus tenderis (konkursas), ta prasme, ir ten jau kas bus stipresnis. Faktas tas, kad – lenktynės, ta prasme, maratonas paleistas. O jau ten – kaip kas greičiau bėgs, ta prasme, tai tas greičiau bėgs“, – tokius R.Kurlianskio žodžius buvusiam parlamentarui Vytautui Gapšiui yra fiksavę pareigūnai. Šį pokalbį citavo naujienų portalas delfi.lt.

Teigiama, kad verslininkas Seimo nariui tvirtino, jog projektą dėl rekonstrukcijos „stūmė“ kartu su tuometiniu „Kauno tiltų“ valdybos pirmininku Nerijumi Eidukevičiumi.

Portalas delfi.lt yra rašęs, kad apie kelio rekonstrukciją R.Kurlianskis ne kartą kalbėjo su 2012–2016 metais susisiekimo ministru dirbusiu R.Sinkevičiumi.

Tyrėjų apklausiamas politikas sakė, kad iš R.Kurlianskio sulaukė klausimų ne tik apie iš valstybės biudžeto finansuoti planuojamą projektą, politines aktualijas, bet ir domėjosi, ar jam, kaip politikui, nereikalinga finansinė parama.

R.Sinkevičius tvirtino tokios paramos atsisakęs.

Dėl neskaidrių ryšių su „MG Baltic“ ir Kauno tiltų vadovais 2017 metais buvo atleistas Kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Daivis Zabulionis. Jis pats teisėsaugai teigė, kad turėjo tapti kelio rekonstrukcijos viešojo pirkimo komisijos pirmininku.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Daivis Zabulionis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Daivis Zabulionis

D.Zabulionis dėl savo atleidimo bylinėjasi teismuose. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šiemet vasarį paskelbė, jog jis buvo atleistas neteisėtai, ir nurodė grąžinti D.Zabulionį į darbą. Jis sugrįžo pernai vasario pabaigoje, bet kovą vėl buvo atleistas, o dėl pastarojo atleidimo teisminiai ginčai tęsiasi.

Politinės korupcijos byloje R.Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Š.Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ V.Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius