Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 07

Mielas keturkojis apsigyveno Ukmergės miesto centre

Miesto centre teismo pastatą pradėjo saugoti prie apšvietimo stulpo pririštas šunelis. Žavingas Ričardo Širvelio akmeninis šunelis su žalvarinėmis ausimis priverčia nusišypsoti dažną praeivį. Iš kur tas šunelis ir ar neatsiras daugiau tokių malonių architektūrinių smulkmenų mieste papasakojo savivaldybės administracijos Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjos pavaduotojas Julius Zareckas.
Žavingas Ričardo Širvelio akmeninis šunelis su žalvarinėmis ausimis
Žavingas Ričardo Širvelio akmeninis šunelis su žalvarinėmis ausimis / vilkmerge.lt archyvo nuotr.
Temos: 1 Ukmergė

J. Zareckas pasakojo, kad skulptūros idėja atsirado senokai, kai sutvarkytoje Vienuolyno gatvėje atsirado dalis šaligatvio, buvo pastatyti ir nauji gatvės šviestuvai. Tada menininkų tarpe gimė idėja prie vieno šviestuvo pririšti šuniuką.

Pernai ši idėja pradėjo materializuotis. Rajono biudžete atsiradus lėšų menininkams buvo pasiūlyta sukurti skulptūrą. Kultūros ir kūrybinės veiklos vertinimo komisijai gavus pasiūlymus ir juos įvertinus geriausias pasirodė Ričardo Širvelio darbas.

J. Zareckas teigia, kad jeigu ir kitais metais biudžete atsiras pinigų, dekoratyvinių skulptūrinių akcentų mieste atsiras daugiau. Juk niekam jie neužkliūna ir taip papuošiamas miestas. Tai yra nevienkartinis, nevienadienis, gražus miesto akcentas. Anksčiau dailininkai bandė rengti  plenerus. Jiems pasibaigus mieste atsirasdavo daugiau skulptūrų. Tačiau dalis jų buvo kuriamos už privačias lėšas, todėl vėliau jos persikeldavo į privačias teritorijas.

Dar vienas meninis akcentas, tiesa sunkiau pastebimas, prie restorano „Vilkmergė“. Pernai metų pavasarį Kultūros centre atidarant rajono dailininkų parodą viena dailininkė Jurga Jackevičiūtė-Sally plovė šaligatvį. Tai buvo simbolinis gestas parodantis, kad mes niekaip neišsivaduosim iš nuodėmių ir prisiminimų.

Po šių metų miesto šventės ten atsirado kitokia, šlifuoto akmens, šaligatvio plytelė. Ši meninė akcija yra kaip atsakas dailininkei – „plovė, plovė ir nuplovė“ – šypsosi J. Zareckas. Plytelė pradėjo gražiai spindėti, tapo švari ir nauja.  

Tai ne vieninteliai šiais metais meniniai miestą pagyvinantys akcentai. J. Zareckas žada, kad iki metų pabaigos jų atsiras daugiau. O mes skaitytojus apie juos informuosime.

Manoma, kad kol kas bevardžiam šaligatvį saugančiam šuniukui vardą turi išrinkti vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius