Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 09

Miestą nušvies Kalėdų eglės

Ekonominė situacija kaip reikiant suveržė Vilniaus Kalėdų šventėms skirtą biudžetą. Tačiau sostinės valdžia įžvelgia naudą: Vilniuje šiemet sužibs dvi eglės, o už jas bus sumokėta kelis kartus mažiau nei pernai. Be to, viliamasi, kad sostinėje, kaip ir ankstesniais metais, bus įžiebta aukščiausia Lietuvos Kalėdų eglė – TV bokštas.
Švenčių studijos direktorė J.Tūraitė tikina, kad ankstesnių metų papuošimų šiemet eglių puošybai panaudoti nebus galima dėl to, kad iš šakų ir konstrukcijų  suformuotoms eglėms buvo reikalingi plokšti žaisliukai - jų nepakabinsi ant tikro medžio šakos.
Švenčių studijos direktorė J.Tūraitė tikina, kad ankstesnių metų papuošimų šiemet puošybai panaudoti negalima, mat iš šakų ir metalo konstrukcijų suformuotoms eglėms reikėdavo plokščių žaisliukų – jų nepakabinsi ant tikro medžio šakos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybė tikina, kad artėjančios šventės bus ne prastesnės nei praėjusiais metais. Dvi eglės – Katedros ir Rotušės aikštėse – bus įžiebtos šį šeštadienį, gruodžio 12 d., kiek vėliau turėtų sužibti ir girliandomis papuoštas televizijos bokštas.

„Pernai šventinis biudžetas viršijo milijoną. Šiemet tiesioginės miesto savivaldybės išlaidos yra apie 40 tūkst. Lt“, – „15min“ sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. Skaičiuojama, kad šiemet sostinėje Kalėdos turėtų kainuoti apie 100 tūkst. Lt. Didžiąją dalį pinigų šventėms skirs ne miesto savivaldybė, o verslininkai.

Rotušės aikštėje – dirbtinė eglė
 

Sostinės Katedros aikštėje jau praėjusią savaitę buvo pastatyta iš privataus sklypo Šalčininkų rajone atvežta gyva eglutė. Šiemet ją papuoš kiek daugiau nei 6 tūkst. smulkių baltų lempučių, 720 blyksių, apie 550 geltonų ir raudonų žaislų. „Šiemet eglė bus kitokia nei anksčiau, tačiau papuošimai liks tradiciniai. Jei pavyks, pakabinsime ir rankų darbo šiaudinių žaislų“, – sakė bendrovės „Švenčių studija“ direktorė Jolanta Tūraitė.

Rotušės aikštėje šiemet sužibs moderni eglutė, be tikrų eglės šakų. Medis bus padarytas iš specialių metalinių konstrukcijų ir dirbtinių snaigių, kurios bus specialiai apšviestos. „Šviesa mieste – labai svarbi. Žmonės šiuo periodu, kai visur sklando gripas, depresija, ras mieste vietų, kurios bus šviesios ir geros visoms šeimoms. Mieste sukuriamos šviesos erdvės – kaip viltis šiuo sunkiu metu“, – kalbėjo J.Tūraitė.

Anot pašnekovės, eglė Rotušės aikštėje turės ir gilesnę prasmę: „Tai nebus tik butaforinė eglė, ji bus su mintimi. Eglė bus papuošta vaikų linkėjimais, jos viduje kabės vaikų žaislai.“ Šiemet prie miesto puošybos bus raginami prisidėti ir gyventojai. „Svarbu, kad miestelėnai jaustųsi esantys dalyviai. Kai žmogus jaučiasi dalis, jis tampa geresnis – neina, neplėšia ir panašiai, nes prie to yra prisidėjęs“, – įsitikinusi J.Tūraitė.

„Švenčių studijos“ direktorės tvirtinimu, artimiausiu metu turėtų nušvisti ir TV bokštas, nors anksčiau abejota, ar sunkmečiu pavyks pratęsti šią kasmetę tradiciją. „Dar visos sutartys nepasirašytos, tačiau 70 proc. esame įsitikinę, kad virš Vilniaus nušvis ir Televizijos bokštas“, – sakė J.Tūraitė.

Pašnekovė teigė, kad bokšto apšvietimu turėtų pasirūpinti pats Lietuvos radijo ir televizijos centras bei bendrovė „Vilniaus vandenys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius