-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 02

Miestiečiai – už protestus, bet prieš riaušes

Didmiesčių gyventojų apklausa parodė, kad tik 5 proc. gyventojų mano, jog prieš nepriimtinus valdžios sprendimus geriausia kovoti riaušėmis.
Riaušių malšinimo padalinys
Riaušių malšinimo padalinys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Savaitraščio „Veidas“ užsakymu sausio 26–28 dienomis atlikta Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausa atskleidė, kad daugiausia (37,6 proc.) respondentų pasisako už taikias protesto akcijas.

Daugiau kaip penktadalis (22,2 proc.) apklaustųjų įsitikinę, kad daugiausia rezultatų kovojant dėl teisių duoda bandymai susitikti su valdžios atstovais ir išdėstyti jiems savo poziciją bei reikalavimus. 17,6 proc. apklaustų didžiųjų miestų gyventojų teigė, kad geriausiai tokiu atveju padeda streikai.

5,4 proc. respondentų įsitikinę, kad reikia pačiam stoti į partiją, 5 proc. pasisakė už riaušes, 2,8 proc. – kad kovojant dėl savo teisių geriausia kreiptis į žiniasklaidą, 2,4 proc. mano, kad geriausia blokuoti kelius, 0,2 proc. įsitikinę, jog daugiausia rezultatų duoda bado akcijos.

Pasak apklausos, 0,6 proc. apklaustų didžiųjų miestų gyventojų nepritaria jokioms protesto priemonėms.

Šiuo metu protesto akcijomis savo teises teigia ginantys ir sako toliau ketinantys ginti dešimtadalis apklaustųjų (10,8 proc.). Jokiomis aplinkybėmis neitų protestuoti 17,6 proc. respondentų.

Likusius protestuoti paskatintų dar keletas valdžios „klaidų“, kurios pasunkintų gyvenimą (27,8 proc.), negalėjimas pragyventi (23,4 proc.), suirutė šalyje (7,6 proc.), žlugęs asmeninis verslas (7 proc.), darbo netekimas (5,8 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius