Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 19

Miesto centre – naujos stotelės

Nuo šiol pasiekti Klaipėdos senamiestį bus galima greičiau ir patogiau. Vakar miesto autobusai jau laipino keleivius naujoje stotelėje. Ji įrengta abipus Tiltų gatvės.
Pirmuosius keleivius, išlipusius Senamiesčio stotelėje, pasveikino meras Vytautas Grubliauskas.
Pirmuosius keleivius, išlipusius Senamiesčio stotelėje, pasveikino meras Vytautas Grubliauskas. / E.Petkutės nuotr.

Apie galimybę įrengti dar vieną stotelę miesto centre prabilta daugiau nei prieš metus, pradėjus riboti transporto eismą Tiltų gatve. Nuo pavasario šia gatve leidžiama riedėti tik dviratininkams ir viešajam transportui. Nuo tada važiuojančiųjų miesto autobusais pastebimai padaugėjo.

Iki šiol išlipus prie Senojo turgaus tekdavo žingsniuoti per visą senamiestį daugiau nei kilometrą iki kitos stotelės. Toks atstumas – 2-3 kartus didesnis nei rekomenduojama miestams.

Dėl naujos stotelės įrengimo vyko diskusijos ir „Klaipėdos keleivinio transporto“ interneto svetainėje. Viešosios įstaigos direktorius Gintaras Neniškis neslėpė, jog žmonių nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė. „Tiems, kurie vyksta į senamiestį, be abejo, labai patogu. Tačiau važiuojantiems toliau, kelionė šiek tiek prailgsta. Visgi palaikančių naujos stotelės įrengimo idėją buvo daugiau. Tikimės, kad tai paskatins gyventojus iš nuosavo automobilio persėsti į autobusą“, – sakė G.Neniškis.

Nors dėl naujosios stotelės autobusų vairuotojams teks sugaišti papildomą minutę, naujove džiaugiasi ne tik atokiau nuo centro gyvenantys žmonės, bet ir senamiesčio verslininkai.

Tiltų gatvėje esančio prekybos centro „Kiras“ savininkas Romualdas Jokubauskas į Klaipėdos miesto savivaldybę raštu kreipėsi dar praėjusią vasarą. „Nuo tada, kai uždraudė važiuoti automobiliams, senamiestis tapo atkirstas, žmonės jį aplenkia. Ši zona mirusi, gyvybės čia nebėra. Ir patalpų nuomoti čia niekas nebenori, nes nėra klientų“, – skundėsi verslininkas.

Įrengti stotelę miestui kainavo 5 tūkst. Lt. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas patikino, kad lėšų bus skirta ir paviljonui pastatyti. Gatvėje ties stotele turėtų atsirasti ir dar viena pėsčiųjų perėja. Savivaldybės Saugaus eismo komisija svarsto galimybę papildomas stoteles įrengti ir Pilies gatvėje, kuria eismas suintensyvėja savaitgaliais, uždarius Tiltų gatvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius