Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01

Miglotą Šiaulių mero ir Vyriausybės atstovės dvikovą sprendžia mero patarėjas

Vyriausybės atstovė Šiaulių apskrityje Asta Jasiūnienė susirašinėja ilgais laiškais, pilnais įvairiausių teisinių terminų. Reikalai krypsta link to, kad jų ginčą gali tekti spręsti teismui, nes Vyriausybės atstovė pajuto, jog jai atsakymus rengia ne meras, o mero patarėjas Arnas Ilgauskas.
Šiaulių tarybos posėdis
Artūras Visockas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Vyriausybės atstovė Šiaulių apskrityje Asta Jasiūnienė priekaištauja dėl, jos žodžiais, painaus reikalo – mįslingomis aplinkybėmis pakeisto kai kurių įstaigų statuso.

Statusas kelioms įstaigoms buvo pakeistas gegužės pabaigoje. Rugsėjo mėnesį šis sprendimas kiek patikslintas.

Esmė tame, kad kelios įstaigos Šiauliuose po šio sprendimo iš ugdymo įstaigų virto sportininkų rengimo centrais.

Lyg ir nieko ypatingo čia nenutiko, tik, Vyriausybės atstovės nuomone, įstaigų statusai buvo pakeisti beveik nepakeitus įstaigų nuostatų.

A.Jasiūnienė pasiuntė Šiaulių miesto merui teikimą. Paprastai toks teikimas turi būti per mėnesį svarstytas taryboje. Atstovės teigimu, turėjo būti ir balsavimas.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulių tarybos posėdis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulių tarybos posėdis

Jei tarybos sprendimas Vyriausybės atstovės netenkintų, ji per dešimt dienų turėtų kreiptis į teismą, kad galiausiai nugalėtų tiesa. Tačiau jokio balsavimo neįvyko. Vietoje to Vyriausybės atstovė gavo mero patarėjo išvadą.

Tokie dalykai priimami tik sprendimais, balsavimu. Šiuo atveju negali būti menamas sprendimas.

Joje nurodyta, kad jos klausimu nė vienas tarybos narys nepateikė jokio siūlymo, todėl klausimui tiesiog nepritarta be jokių balsavimų.

„Tokie dalykai priimami tik sprendimais, balsavimu. Šiuo atveju negali būti menamas sprendimas. Man žadėjo, kad gal kitą posėdį balsuos. Dabar išeina, kad tai buvo vieno žmogaus – mero patarėjo – sprendimas ir atsakymas man“, – gūžčiojo pečiais Vyriausybės atstovė.

Beje, kodėl reikėjo keisti švietimo įstaigų statusą į sporto? Viena iš statusą pakeitusių įstaigų – plaukimo mokykla „Delfinas“. Jos vadovą neseniai meras atleido iš pareigų. Kaip vėliau paaiškėjo po teismo – neteisėtai. Mero politinių oponentų nuomone, įstaigų statusas buvo pakeistas tyčia, nes švietimo įstaigų vadovus atleidžia taryba, o sporto – meras.

Svarstytas, bet nepriimtas?

Šiaulių miesto savivaldybės mero patarėjas Arnas Ilgauskas tvirtina, kad Šiaulių miesto savivaldybėje iš tiesų buvo gautas Vyriausybės atstovės teikimas „Dėl Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2017 m. rugsėjo 7 d. sprendimo Nr. T-332“ .

Šis teikimas buvo pristatytas artimiausiame Šiaulių miesto tarybos posėdyje, kuris vyko 2017 m. gruodžio 7 dieną.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Arnas Ilgauskas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Arnas Ilgauskas

„Teikimas buvo įtrauktas į darbotvarkę, posėdžio metu buvo pristatytas ir svarstomas. Sprendimo dėl šio teikimo vykdymo Taryba nepriėmė.

Vyriausybės atstovė Šiaulių apskrityje turėjo teisę dėl neįvykdyto teikimo per 10 dienų kreiptis į teismą, bet to iki šiol nepadarė.

Nė vienas Tarybos narys nepateikė siūlymo įgyvendinti teikimą ir keisti 2017 m. gegužės 25 d. ir 2017 m. rugsėjo 7 d. priimtus sprendimus dėl biudžetinių įstaigų nuostatų keitimo. Biudžetinių įstaigų nuostatai lieka galioti.

Prieš 2017 m. gruodžio 7 dienos Tarybos posėdį Savivaldybės teisininkai Tarybos nariams taip buvo pateikę išvadą, kurioje siūloma nevykdyti teikimo, nes jis nepagrįstas.

Vyriausybės atstovė Šiaulių apskrityje turėjo teisę dėl neįvykdyto teikimo per 10 dienų kreiptis į teismą, bet to iki šiol nepadarė.

Pažymėtina, kad 2017 m. gruodžio 7 dieną vykusiame Tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstomas minėtas Vyriausybės atstovės Šiaulių apskrityje teikimas, dalyvavo ir pati Vyriausybės atstovė, todėl apie teikimo svarstymą ir jo rezultatus Vyriausybės atstovės Šiaulių apskrityje žinojo jau to paties posėdžio dieną“, – teigė mero patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius