-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 03

Premjeras: Migracijos departamentas gali būti VRM padalinys

Migracijos departamento pertvarka yra pribrendusi, tokia institucija, kaip yra dabar, nereikalinga, mano premjeras Saulius Skvernelis. Anot jo, dabartinio departamento funkcijas galima paskirstyti policijai, Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) ir Vidaus reikalų ministerijai (VRM).
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Ir seniau buvo diskusijos (apie tai) – galbūt išskaidant funkcijas policijai, Valstybės sienos apsaugos tarnybai ir pačiai Vidaus reikalų ministerijai, nes ypač tie sprendimai, kurie priimami ir turi politinių pasekmių, turėtų būti daromi ministerijoje“, – antradienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

„Ministerijoje vienas iš struktūrinių padalinių, tas pats Migracijos departamentas ar Migracijos politikos formavimo departamentas, turi būti, o tą techninį darbą tie, kas šiandien atlieka, galėtų ir toliau atlikti – tiek policijos migracijos padaliniai, tiek VSAT padaliniai“, – aiškino Vyriausybės vadovas.

Jis atmetė kritiką, kad Migracijos departamento panaikinimas grėstų civilinių funkcijų perdavimu statutinėms struktūroms.

Pritariame, kad civilinių funkcijų nereikia sukišti į policijos kabinetus.

„Pritariame, kad civilinių funkcijų nereikia sukišti į policijos kabinetus. Kadangi tas pats VSAT ir policija turi ir statutinių tarnautojų, ir valstybės tarnautojų, kurie tas funkcijas turi, tai nieko bendro neturi su sukišimu į policijos kabinetus“, – sakė S.Skvernelis.

Anot jo, dabar Migracijos departamentas teatlieka tarpininko vaidmenį, o dėl jo sprendimų vis kyla skandalų.

„Tai, kas susiję su nacionalinio saugumo klausimais, ta informacija, kuria disponuoja tiek policija, tiek VSAT [...], neturi būti dar tarpinė dėžutė, kas šiandien vyksta, ir kada ta tarpinė dėžutė priima sprendimą, žiūrima kas, dėl ko ta informacija neatėjo ar laiku neatėjo“, – sakė premjeras ir apgailestavo, jog apie Migracijos departamento pertvarką teko prabilti po eilinio skandalo.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas antradienį pasiūlė likviduoti pastaruoju metu kritikos sulaukiantį Migracijos departamentą ir atiduoti jo funkcijas migracijos sistemoje šiuo metu veikiančiai policijai.

Ministerija skelbia, kad po pertvarkos policijoje atsirastų centrinis migracijos skyrius, kuris struktūriškai apjungtų esamus teritorinius policijos migracijos padalinius apskrityse.

Pagal pertvarkos planą, ši struktūra apimtų migracijos įgyvendinimo procesus, susijusius su pilietybės klausimais, asmens dokumentais, leidimais gyventi, migracijos kontrole, vizų išdavimu, prašymų dėl prieglobsčio priėmimu.

Jis siūlo, kad 80 darbuotojų turinčio Migracijos departamento neliktų nuo 2019 metų ir teigė, jog didžioji dauguma institucijos darbuotojų nebūtų atleisti, nes galėtų dirbti policijos sistemoje.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, jog pertvarka leistų sutaupyti apie 2 mln. eurų. Įstaigos vadovė Evelina Gudzinskaitė planuojamos reformos nekomentavo.

Migracijos departamentas sulaukė kritikos dėl kelių sprendimų, susijusių su prieglobsčio suteikimu, leidimų gyventi Lietuvoje išdavimu ir galimu informacijos nutekinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius