Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 26

Migracijos departamentas iš naujo nagrinės baltarusio kario prieglobsčio prašymą, teismo sprendimo neskųs

Migracijos departamentas iš naujo nagrinės iš Baltarusijos kariuomenės pabėgusio 22 metų jaunuolio prašymą suteikti jam prieglobstį Lietuvoje.
S.Zacharčenka baiminasi, kad Lietuva jį išduos Baltarusijai ir pasmerks mirčiai
S.Zacharčenka baiminasi, kad Lietuva jį išduos Baltarusijai ir pasmerks mirčiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apsisprendėme – neskųsime sprendimo. Teismas pasiūlė arba skųsti, arba iš naujo nagrinėti. Mes priėmėme sprendimą nagrinėti iš naujo, gavome papildomos medžiagos iš visuomeninių organizacijų“, – BNS penktadienį sakė Migracijos departamento direktorius Almantas Gavėnas.

Penktadienis buvo paskutinė diena, kada Migracijos departamentas galėjo apskųsti Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą patenkinti Baltarusijos piliečio Stepano Zacharčenkos skundą dėl prieglobsčio nesuteikimo.

Spalio 12 dieną teismas paskelbė, kad Migracijos departamentas nesurinko pakankamai duomenų apie padėtį Baltarusijoje iš žmogaus teisių gynimo institucijų, pažeidė prašymo nagrinėjimo tvarką ir procedūras, tinkamai neišaiškino teisių ir pareigų, netyrė ir nevertino aplinkybių, dėl kurių S.Zacharčenka paliko savo kilmės šalį, nesurinko pakankamai duomenų apie padėtį Baltarusijoje iš Lietuvoje egzistuojančių žmogaus teisių gynimo institucijų.

Skundą pateikęs S.Zacharčenka teigė, kad jį grąžinus į Baltarusiją jam grėstų pavojus. Baltarusis teigia, kad savo šalyje jis atsisakė pasirašyti dokumentus dėl fizinės jėgos naudojimo prieš civilius gyventojus ir dezertyravo iš Baltarusijos kariuomenės. Jis taip pat aiškino patyręs tyčiojimąsi ir psichologinį smurtą.

S.Zacharčenkos prašymo svarstymas gali užtrukti iki trijų mėnesių arba pusmetį.

Pabėgęs karys šiuo metu gyvena Užsieniečių registravimo centre Pabradėje, esančiame netoli Baltarusijos sienos.

Lietuvos generalinė prokuratūra yra gavusi kelis Baltarusijos pagalbos prašymus dėl S.Zacharčenkos, tačiau plačiau jų nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius