Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 12

Migracijos skyriaus informacija dėl neveiksnaus ar fizinę negalią turinčio piliečio asmens dokumentų išdavimo/pakeitimo

Šiais metais baigiasi pirmųjų Lietuvos Respublikos piliečių pasų galiojimo terminas, todėl labai daug asmenų teiraujasi apie asmens dokumentų keitimą piliečiams, kurie dėl fizinės negalios ar neveiksnumo negali patys atvykti į migracijos tarnybą pateikti dokumentų asmens tapatybės kortelei ar pasui išduoti/pakeisti.
Pasas
Pasas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo Kauno apskrities VPK, dažnai pasitaiko atvejų, kai fizinę negalią turinčių piliečių artimieji galvoja, jog pakanka tik paskambinti į migracijos padalinį ir pranešti, kad baigiasi asmens dokumento galiojimas laikas, ir migracijos darbuotojai privalo skubiai atvykti ir pakeisti asmens dokumentus.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Pasų poskyris informuoja, kad asmens dokumentų išdavimas neveiksniems ar dėl fizinės negalios negalintiems atvykti į migracijos tarnybą asmenims yra reglamentuotas asmens dokumentų išdavimo aprašuose (informacijos galite ieškoti www.kaunas.policija.lt), todėl primename, jog:

1. Piliečio, kuris dėl fizinės negalios negali pats atvykti pateikti dokumentų asmens tapatybės kortelei ar pasui išduoti/pakeisti, dokumentus, kurių reikia asmens tapatybės kortelei/pasui išduoti ar pakeisti, pateikia jo įgaliotas atstovas, pateikęs įstatymų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą ar savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

2. Neveiksnaus piliečio dokumentus, kurių reikia asmens tapatybės kortelei/pasui išduoti ar pakeisti, pateikia jo globėjas ar kitas teisėtas atstovas, pateikęs paskyrimą globėju ar kitą teisėtą atstovavimą patvirtinančius dokumentus ir savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Dokumentai asmens dokumentams išduoti/pakeisti nepriimami, jeigu pateikiami nesilaikant teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Kai į migracijos padalinį atvyksta asmens teisėtas atstovas ir pateikia nustatytus dokumentus, tada įgaliotas migracijos tarnybos darbuotojas su mobilia biometrine duomenų nuskaitymo įranga vyksta pas asmenį, kuris dėl  neveiksnumo ar fizinės negalios negali pats atvykti į migracijos tarnybą.

Labai dažnai pasitaiko atvejų, kai prašoma pakeisti asmens dokumentus neturint teisės aktų tvarka nustatytų dokumentų. Kiekvienas toks atvejis nagrinėjamas individualiai ir eilės tvarka, atsižvelgiant į migracijos tarnybos žmogiškuosius išteklius, transporto degalų sąnaudas ir panaudojimo galimybes, tokių interesantų skaičių.

Dėl neveiksnaus ar fizinę negalią turinčio piliečio asmens dokumentų išdavimo/pakeitimo prašome teirautis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Pasų poskyrio telefonais: (8 37) 30 35 86, 30 35 87.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius