Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 28 /13:37

Milda Vainiutė apie kalėjimų sistemos auditą: pati jokių procesų asmeniškai nestabdžiau

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė pareiškė, kad trečiadienį ministerijos darbuotojos Rasos Kazėnienės atskleista informacija apie tai, kad viceministras Raimondas Bakšys galėjo stabdyti kreipimąsi į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namuose aptiktų pažeidimų, jai yra naujiena. Anot ministrės, jei atsirastų pagrindas nepasitikėti viceministru, būtų labai blogai.
Milda Vainiutė
Milda Vainiutė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Atvirai pasakysiu, mane tikrai nustebino ta žinia, spaudos konferencijoje nedalyvavau, atsiprašau, aišku, dėl to (...) Kita vertus, nemaniau, kad spaudos konferencijoje bus apie tai kalbama. Jeigu būtų viešinami tokie dalykai, be abejonės, būtų buvę geriau, kad aš pati būčiau išgirdusi tiesiogiai (...) Mes žinojome, kad tokia konferencija bus, bet manėme, kad bus visai kitas formatas“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministrė.

R.Kazėnienė trečiadienį paskelbė, kad teisingumo viceministras R.Bakšys gesina Kalėjimų departamento auditą ir net vienu metu buvo sustabdęs kreipimąsi į prokurorus dėl pažeidimų, nustatytų Pravieniškių tardymo izoliatoriuje.

„Kiek žinau, buvo įvardintos pavardės, bet mano pavardė nebuvo įvardinta“, – teigė M.Vainiutė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Raimondas Bakšys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Raimondas Bakšys

Ministrės teigimu, ji visai neseniai bendravo tiek su R.Kazėniene, tiek su Audito skyriaus vadove Dorita Visalgiene, ir jos apie tokius dalykus esą net neužsiminė, ji teigė ketinanti paskelbtą informaciją aptarti su pačiomis auditorėmis.

„Aš dabar negaliu nei patvirtinti, nei paneigti (kad R.Bakšys darė spaudimą – aut.), reikia sugrįžti ir kalbėtis (...) Mano akyse tų dalykų nebuvo, tikrai negirdėjau“, – teigė ji.

Ministrė išsisuko nuo klausimo, ar dalyvavo susitikime, kuriame auditorės ragino kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namuose aptiktos žalos valstybei, pareiškusi, jog niekada nebuvo minėtuose pataisos namuose.

„Pati jokių procesų asmeniškai nestabdžiau“, – pabrėžė ji.

R.Kazėnienė trečiadienį pasakojo, kad kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą pasirašė ne ministrė, o D.Visalgienė. Komentuodama tai ministrė pabrėžė, kad tai galėjo padaryti ir ji, ir Audito skyriaus vadovė, o politinių priežasčių, dėl kurių ji galėjo nepasirašyti šių dokumentų, nebuvo.

Ministrė nenorėjo sutikti, kad ministerijai diriguoja ne ji, o viceministras. Ji tvirtino, kad vyksta komandinis darbas, o ji negalinti išmanyti visų klausimų, todėl turi pasitikėti savo komanda.

„Aš nemanyčiau, kad aš visiškai nesusivokiu, kas vyksta ministerijoje“, – tvirtino M.Vainiutė.

Paklausta, ar pasitiki viceministru, ministrė teigė, kad jeigu būtų pagrindo nepasitikėti R.Bakšiu, būtų labai blogai.

„Atvirai pasakysiu – reikia tuos dalykus aiškintis, nes tai užgriuvo kaip tokia labai netikėta žinia, tai yra labai netikėta“, – sakė ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė

Jei R.Kazėnienė trauktųsi iš Teisingumo ministerijos, anot ministrės, būtų didelis praradimas.

M.Vainiutė prisipažino anksčiau su R.Bakšiu dirbusi Nacionalinėje teismų administracijoje, o paklausta, ar ne metas jai būtų prisiimti asmeninę atsakomybę dėl to, kas vyksta, ji sakė, kad per darbo metus dariusi ką galėjusi.

M.Vainiutei šioks toks siurprizas buvo ir R.Kazėnienės pasakojimai apie tai, kad ji yra sekama bei jaučiasi nesaugiai, nors apie tai 15min rašė dar praėjusiųjų metų lapkričio mėnesį.

„Anksčiau tų tiesioginių grėsmių, aš manau, nebuvo. Manau, kad suaktyvėjo dabar, nes tai, ką ji pranešė apie tuos įvykius sekmadienį, yra nerami žinia“, – apie TM darbuotojos sekimą kalbėjo ministrė.

„Pas mane jos buvo atėjusios pirmadienį ir rodė nuotrauką, kur rado įrenginį, paprašiau mūsų žmonių, kurie atsakingi, kad susisiektų su Policijos departamentu, ir tą apsaugą užtikrintų“, – tvirtino ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius