Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 12 /17:48

Sekmadienį vyko milijonieriaus Vladimiro Romanovo partijos steigimas, jis pats pirmininko posto atsisakė

Prieštaringai vertinamas milijonierius verslininkas Vladimiras Romanovas šią savaitę paskelbė apie naujausius savo planus – jis sumanė steigti politinę partiją. Sekmadienį steigiamajame suvažiavime Kauno „Žalgirio“ arenoje nuspręsta naująjį politinį darinį pavadinti Lietuvos žmonių partija. V.Romanovas partijos pirmininko posto atsisakė.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žmonės į „Žalgirio“ arenos komercines patalpas ėmė rinktis sekmadienį apie 15 valandą. Daugiausia tai – pagyvenę žmonės, tačiau atėjo ir nemažai V.Romanovo partijos steigimu susidomėjusių jaunuolių, kurie dorai negalėjo paaiškinti ko čia tėjo. Tarp atėjusiųjų – buvusi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto vadovė Tatjana Sedunova, keli „Žalgirio“ veteranai: Virginijus Jankauskas, Darius Laskys, Vitoldas Masalskis, Darius Sirtautas, treneris Henrikas Giedraitis.

Beje, 15min.lt paklausti, iš kur sužinojo vietą ir laiką, kuomet vyks partijos steigiamasis suvažiavimas, atėjusieji negalėjo pasakyti. Iki pat steigiamojo suvažiavimo pradžios žurnalistams nebuvo suteikiama informacija nei apie renginio vietą, nei apie numatomą laiką.  

Atnaujinta 16.02 val. Žurnalistai į salę visgi buvo įleisti, tačiau jiems uždrausta viduje filmuoti ir fotografuoti. Salėje – apie 500-600 žmonių, kol kas suvažiavimas neprasidėjo. 

Žurnalistai išsiaiškino, kad iniciatyvinės grupės vadovė yra bendrijos „Viltis“ pirmininkė Joana Šimanauskienė. Iniciatyvinei grupei priklauso ir Kauno „Žalgirio“ veteranai.

Aiškėja ir tai, kaip turėtų vadintis partija – įstatų projekte skelbiama, kad ją ketinama pavadinti Lietuvos žmonių partija.

Atnaujinta 16.39 val. Suvažiavimą pradėjo V.Romanovas, kurį renginio vedėja, iniciatyvinės grupės vadovė J.Šimanauskienė pavadinino idėjiniu vadu, o pats verslininkas juokaudamas pridūrė: „Ir kūnas, ir siela“.

Jis prakalbo apie neįvertinamą senovę, virtualaus pasaulio sukurtą biomasę, o kuriamos partijos tikslu įvardino išsilavinusią visuomenę. Kauno „Žalgirio“ ir „Ūkio banko“ savininkas sakė, kad be meno, kultūros ir sporto negali gyvuoti nei viena šalis, ypač – tokia maža kaip Lietuva. O šioms sritims reikalinga parama.

Delegatai nenorėjo išklausyti išsamaus partijos programos pristatymo ir nutarė ją net neklausę patvirtinti

V.Romanovas kalbėdamas sakė, kad „nervojasi“, nes nesitikėjo pamatyti tiek daug žmonių. Oficialiai paskelbta, kad parašus padėjo 1393 žmonės, kurie tapo įgaliotiniais.

Beveik vienbalsiai buvo priimti visi sprendimai – ir dėl susirinkimo pirmininkės kandidatūros (J.Šimanauskienė), ir partijos pavadinimo – Lietuvos žmonių partija. Delegatai nenorėjo išklausyti išsamaus partijos programos pristatymo ir nutarė ją net neklausę patvirtinti.

Balsavimas daugeliui susirinkimo dalyvių kėlė juoką, ir akivaizdžiai visi norėjo viską greičiau baigti: balsuojant už įstatus, kurie patvirtinti vienbalsiai, kelios moterys, užsikalbėjusios, vis dar laikė balsavimo biuletenius, net ir paklausus: „Kas prieš įstatytų tvirtinimą?“ Pirmininku siūlomas V.Romanovas.

Atnaujinta 16.51 val. V.Romanovas pareiškė, kad jis nesutinka tapti partijos pirmininku. „Noras yra būti partijos pirmininku, bet nėra patirties, ir nėra laiko. Neatsisakau padėti, bet geriausiai šitą darbą atliks – mes daug esame kalbėję, diskutavę apie eilėraščius, istoriją – Joana (J.Šimanauskienė, – aut.past.) Ji tiks atlikti šitas pareigas“, – kalbėjo V.Romanovas. 

Atnaujinta 16.55 val. Prieš balsuojant už jos kandidatūrą J.Šimanauskienė sakė: „Nieko gero gyvenime nenuveikiau, paprasčiausiai gyvenau žmogaus gyvenimą. Teko patirtį ir lengvą, ir sunkų gyvenimą. Esu sąžiningas žmogus, ir tegul padeda man Dievas ir jūs. Dabar esu paprasčiausia darbuotoja įmonėje. 23 metus auginau sūnų, turintį negalią. Dabar bandau gyventi iš naujo. Turiu daug patirties socialinėje veikloje, visuomeninėje veikloje. Mano išsilavinimas humanitarinis“.

Baigusi atsakinėti į kelis susirinkusiųjų klausimus, Joana padeklamavo savo kūrybos eilėraštį apie gyvenimo vargus ir džiaugsmus.

Už J.Šimanauskienės kandidatūrą balsavo 1028 žmonės, 64 buvo prieš, 61 susilaikė. Ji išrinkta partijos pirmininke.

Atnaujinta 17.11 val. Prieš renkant valdybą V.Romanovas vėl nepagailėjo vaizdingų posakių: „Valdyba mūsų kūnas. Reikia kariaut, nes daug nelogikos politikoje, mažai ten taisyklių“.

Patvirtinti partijos valdybos nariai: J.Šimanauskienė, Vaclovas Macijauskas, UAB „Idmava“ direktorius, Romualdas Kontrimas, FBK „Kaunas“ direktorius, Sergejus Fedotovas, „Ūkio banko investicinės grupės“ valdybos narys, Jolita Kairienė, Giedrius Grigalius, Vilhelmas Motiejūnas, Kauno „Žalgirio“ arenos Techninio aptarnavimo vadovas, Kauno „Žalgirio“ veteranas Anatolijus Čupkovas. A.Čupkovas sulaukė daug susirinkusiųjų ovacijų, nors dar  išvakarėse dievagojosi, kad nieko apie partiją nežino. „Nors politikoje nedalyvauju, stebėjau V.Romanovo veiklą, jo paramą sportui. Man nesvetima kultūra, sportas ir  kitos sritys. Manau, kad galiu šį tą nuveikti šiose srityse“, – sakė jis. 

Į valdybą siūlomas ir kitas krepšinio klubo veteranas, krepšinio treneris, „Žalgirio“ sporto direktorius V.Masalskis. Jis taip pat sulaukė daug plojimų. Dar vienas valdyboje būsiantis krepšinio pasaulio žmogus – Martynas Ugianskis, Kauno „Žalgirio“ valdybos narys. Jis yra FBK „Kaunas“ prezidento Gintaro Ugianskio sūnus.

Atnaujinta 17.48 val. Baigiant suvažiavimą, beveik vienbalsiai buvo išrinkta Etikos komisija, nors vieno iš siūlomų narių – Marato Dablečino – nebuvo salėje. Taip pat sklandžiai ir greitai išrinkta Kontrolės komisija.

Laikė paslaptyje

Dar šeštadienį, paklausti, kada ir kur vyks steigiamasis suvažiavimas, artimi V.Romanovo aplinkos žmonės 15min.lt vienu balsu teigė, kad yra nuošaly nuo šio reikalo, nieko konkretaus apie tai nežino, todėl būtų geriau pasiklausti geriau informuotų žmonių. 

Anksčiau arogantišku elgesiu viešumoje garsėjantis V.Romanovas teigė, kad savanorių netrūksta, tačiau, televizijos kanalo TV3 žiniomis, į partiją verčiami stoti jo įmonių darbuotojai. Verslininkas yra  „Ūkio banko“, Kauno „Žalgirio“ ir dar kelių sporto klubų savininkas.

Nauji Seimo rinkimai vyks 2012 m. rudenį, todėl į politinę sceną skuba įsiveržti nemažai naujų dalyvių. Šeštadienį priešpiet Vilniaus viešbutyje „Crowne Plaza“ įvyko steigiamasis Demokratinės darbo ir vienybės partijos suvažiavimas (DDVP), kurio pirmininke išrinkta Kristina Brazauskienė. Algirdo Brazausko našlė anksčiau nesėkmingai įsilieti į politinį gyvenimą bandė kurdama partiją su skandalinguoju Kauno politiku Vytautu Šustausku.

V.Romanovas: „Politika – specialybė“

V.Romanovas BNS penktadienį sakė, kad ketinamoje steigti politinėje partijoje turėtų dirbti specialistai. „Politika gi specialybė. Specialistai tegul ir dirba“, – teigė V.Romanovas, paklaustas, ar pats ketina vadovauti politinei jėgai. Jis atsisakė konkrečiau atskleisti planus dėl partijos steigimo, bet patvirtino, kad toks „noras yra“.

„Kada įkursim, tada ir įkursim. Tiksliai aš negaliu pasakyt, kad įkursim. Noras yra“, – kalbėjo V.Romanovas.

Neleido siekti prezidento posto

15min.lt primena, kad pernai lapkričio pabaigoje V.Romanovas kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida pareiškė, jog Lietuvos prezidentu jam tapti būtų vieni juokai.

2009 metais V.Romanovas nesėkmingai bandė dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose. Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) jis pateikė pareiškinius dokumentus, kurių reikia siekiant tapti kandidatu rungtis dėl Lietuvos prezidento posto.

Tačiau VRK nusprendė neleisti V.Romanovui oficialiai tapti prezidentu į kandidatus. Buvo nuspręsta, kad V.Romanovas neatitinka reikalavimo, jog prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę. V.Romanovo tėvas neturėjo Lietuvos Respublikos pilietybės, o motina ją gavo 1993 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius