Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 20

Mindaugas Puidokas kaltinamas išsityčiojęs iš Justo Džiugelio

Iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukęs Justas Džiugelis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl „valstiečio“ Mindaugo Puidoko elgesio – jis socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė J.Džiugelio kalbos plano nuotrauką ir parašė esą pašaipų komentarą.
Justas Džiugelis ir Mindaugas Puidokas
Justas Džiugelis ir Mindaugas Puidokas

„Seimo narys J.Džiugelis prašo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti Seimo nario M.Puidoko elgesį, kuris akivaizdžiai prasilenkia su bet kokia politiko etika ir pažeidžia J.Džiugelio garbę bei orumą. Taip pat prašoma, kad Etikos ir procedūrų komisija įpareigotų Seimo narį M.Puidoką pašalinti iš savo socialinio tinklo paskyros įžeidžiantį įrašą ir neteisėtai slapta fotografuotą nuotrauką“, – rašoma pranešime žiniasklaidai, kurį ketvirtadienį išplatino Mišrios Seimo narių grupės, kuriai dabar priklauso ir J.Džiugelis, seniūnas Bronislovas Matelis.

Anot jo, rugsėjo 10-ąją uždaro Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos posėdžio metu J.Džiugelis išdėstė motyvus, kurie paskatino jį trauktis iš minėtos frakcijos. Kadangi J.Džiugeliui, kaip teigia B.Matelis, yra sunkiau kalbėti nepasirengus, juo labiau tokiu svarbiu klausimu, jis buvo iš anksto parengęs trumpą argumentų sąrašą ir pagal jį kalbėjo.

„J.Džiugelio judesiai yra riboti, jis negali gręžiotis atgal ir negali matyti, kas vyksta už jo nugaros. Tuo pasinaudojo Seimo narys M.Puidokas, kuris prisėlino ir per petį nufotografavo J.Džiugelio iš anksto pasirengtą kalbėjimo planą. Tada sąmoningai savo socialinio tinklo paskyroje patalpino tuos asmeninio pobūdžio užrašus ir viešai išsityčiojo [...]“, – teigia Mišrios Seimo narių grupės seniūnas.

M.Puidokas, skelbdamas J.Džiugelio pasirengtos kalbos nuotrauką, pakomentavo: „Papildau „Skaldyk ir valdyk“ postą nuotrauka iš vakarykščio LVŽS frakcijos posėdžio. Joje Justas Džiugelis „skaldytojų“ parengtas paruoštukas kiekvienam gyvenimo atvejui.“

B.Matelio teigimu, kiekvieno uždaro posėdžio esmė – jo turinio slaptumas, tokio posėdžio protokolai paprastai esą nebūna viešinami.

„Tai įtvirtinta Seimo statuto 101 str. 4 p., 122 str. 1d., 123 str. 4 d., 125 str. 3p., 180 str. 7 d. ir kituose straipsniuose, kuriuose skelbiama, kad uždarų posėdžių protokolai, garso įrašai ir stenogramos neskelbiami. Vadinasi, visa uždarų posėdžių medžiaga, asmenų pasisakymai ir jų detalės negali būti viešinami.

J.Džiugelio šiame posėdyje naudoti užrašai netgi yra asmeninio pobūdžio, skirti konkrečiam tikslui, kad būtų lengviau reikšti mintis pasisakant“, – dėsto B.Matelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronislovas Matelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronislovas Matelis

Anot parlamentaro, M.Puidokas nuotrauką darė be J.Džiugelio sutikimo, jo nuomone, pašiepiančiai ir iškraipant esmę bei faktus paviešino asmeninius kito Seimo nario užrašus ir taip galimai nesilaikė politiko Elgesio kodekse Seimo nariui numatytų principų.

„Politiko etikos kodeksas reikalauja visuomet elgtis sąžiningai ir padoriai, laikytis aukščiausių elgesio standartų, tačiau šiuo konkrečiu atveju M.Puidokas šių principų J.Džiugelio atžvilgiu nesilaikė“, – komentuoja B.Matelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS

J.Džiugelis iš Seimo „valstiečių“ frakcijos pasitraukė po to, kai frakcija pati ketino svarstyti jo narystės klausimą.

Frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis teigė siūlęs J.Džiugelį šalinti iš frakcijos dėl to, kad šis iš jos siekė išvesti apie 20 narių.

J.Džiugelis yra viešai pavadinęs R.Karbauskį patologiniu melagiu, tačiau vėliau atsiprašė ir tvirtino, jog „valstiečių“ lyderis „kartais sako netiesą ir manipuliuoja faktais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius