Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25

Mindaugas Sinkevičius: „Rinkėjas nebežinos, kas yra socialdemokratai“

Socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius po partijos frakcijos akibrokšto pasirašant „frakcijų koalicijos“ sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, nekeičia savo pozicijos dėl pasitraukimo iš ūkio ministro posto. Pasak politiko, frakcijos sprendimas nesilaikyti tarybos priimto nutarimo gali sugriauti visos Socialdemokratų partijos ateitį.
Algirdas Butkevičius ir Mindaugas Sinkevičius
Algirdas Butkevičius ir Mindaugas Sinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors M.Sinkevičiaus tėvas, buvęs susisiekimo ministras, o dabar parlamentaras Rimantas Sinkevičius pats buvo tarp tų, kurie pasirašė „frakcijų koalicijos“ susitarimą ir už jį balsavo pirmadienio socialdemokratų frakcijos posėdyje, jo sūnus Mindaugas Sinkevičius sako, kad toks elgesys gali vesti į partijos mirtį.

M.Sinkevičius sako nujautęs, kad frakcija gali ryžtis tokiam akibrokštui ir labai apgailestavo, kad ta nuojauta virto realybe.

„Labai gaila, nes manau, kad tai turės labai prastų pasekmių mūsų partinės organizacijos ateičiai“, – sakė jis.

Paprašytas konkrečiau įvardinti, ar mano, kad partija gali skilti arba netekti dešimties atstovų parlamente, M.Sinkevičius sakė daugiau grėsmių matantis kituose rinkimuose.

„Aš manau, kad, projektuojant mūsų partijos ateitį, bandant komunikuoti, aiškinti visuomenei savo pozicijas, tampa nebeaišku, kas yra kas. Kiek frakcijų, kiek partijų mes turime, kiek nuomonių? Tai įneš daug sumaišties ir rinkėjai, matyt, neradę aiškumo, gali pasirinkti kitas politines organizacijas. Manau, kad tai sietina su mūsų partijos ateities pasiekimais rinkimuose“, – kalbėjo jis.

Ūkio ministro pareigas dar einantis M.Sinkevičius pirmadienį ryte premjerui Sauliui Skverneliui įteikė atsistatydinimo pareiškimą ir neketina jo atsiimti.

Taip M.Sinkevičius reagavo į partijos tarybos šeštadienį priimtą sprendimą trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Tuo tarpu socialdemokratų partijos frakcija Seime pirmadienį patvirtino, kaip aiškėja, dar praėjusią savaitę pasirašytą „frakcijų koalicijos“ sutartį su „valstiečiais“ taip atsisakydama vykdyti partijos tarybos valią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius