Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 15

Mingėje rinksis skulptoriai ir tapytojai

Įstabiame Minijos (Mingės) kaime šią savaitę rinksis skulptoriai ir tapytojai. Čia juos sukvies pleneras „Mingė Lietuvos Venecija II“.
Unikaliame Mingės kaime šią savaitę į kasmetį plenerą rinksis skulptoriai ir tapytojai.
Unikaliame Mingės kaime šią savaitę į kasmetį plenerą rinksis skulptoriai ir tapytojai. / Aurelijos Kripaitės nuotr.
Temos: 1 Pleneras

Mingė – unikalus žvejų kaimelis, gausiai lankomas turistų. Kaimą perpus dalina Minijos upė, todėl kaimo gyventojai vieni su kitais susisiekia valtimis bei laivais. Šią vietą garsina ir nepaprastai graži gamta. Iš vienos pusės – marios, iš kitos senos žvejų gyvenvietės: Kintai, Rusnė, Dreverna.

Minijos kaimas kūrybos ir komunikacijos centru tampa jau trečią vasarą – Klaipėdos dailininkų ir vietos bendruomenės atstovų rūpesčiu rengiama kūrybinė stovykla pleneras. Šįkart Mingę atras ne tik Lietuvos, bet ir Italijos, Izraelio, Latvijos tapytojai.

Svarbiausias plenero tikslas – sudaryti sąlygas skirtingiems kūrėjams pajusti ypatingą Minijos kaimo grožį, neprilygstamą Rytų Prūsijos dvasią, o aplankiusį įkvėpimą įamžinti naujose drobėse.

„Mingė Lietuvos Venecija II“ – tęstinis projektas, prasidėjęs 2007-ųjų vasarą ir sulaukęs didelio pasisekimo – Mingės kaimo pylimą papuošė klaipėdiečių bei kaliningradiečių meninės skulptūros. Pasklidus garsui apie unikalų kaimą, Minija atsidūrė mažųjų uostų tinklo aplink Baltijos jūrą žemėlapyje. Ne mažesnio pasisekimo sulaukė ir 2008 metais vykęs skulptorių ir tapytojų pleneras, kuriame dalyvavo net 25 menininkai.

Šiemet plenere dalyvaus 10 menininkų iš skirtingų valstybių ir miestų. Plenerą organizuoja „Klaipėdos galerijos“ direktorė Violeta Jusionienė, Mingės kaimo bendruomenės narė Aida Raimonda Pečeliūnienė.

Renginiai
Penktadienį, liepos 17 d. 20 val. rengiamas susitikimas su senųjų laivų žinovais. Vytautas Pašinskas pasakos apie IX–XI vikingų ir kuršių laivus. Šeštadienį, liepos 18 d., Mingėje įsikurs Livonijos ordino rekonstrukcijos klubas. 20 val. bus demonstruojamos XIII a. riterių kovos, apranga, gyvenimo būdas, papročiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius