Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 15

Minimas Afganistano karo pabaigos 20-metis (nuotraukos)

Sekmadienį minimas karo tarp Afganistano ir Sovietų Sąjungos pabaigos 20-metis, praneša Lietuvos radijas.
Klaipėdoje prie pastato Vytauto g. 7 (buvęs sovietinis komisariatas) vyko atminimo lentos, iš Afganistano karo 1979–1989 metais negrįžusiems klaipėdiečiams atminti, atidengimo iškilmės.
Klaipėdoje prie pastato Vytauto g. 7 (buvęs sovietinis komisariatas) vyko atminimo lentos, iš Afganistano karo 1979–1989 metais negrįžusiems klaipėdiečiams atminti, atidengimo iškilmės. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

1989-ųjų vasario 15 d. sovietų kariuomenės išvedimu iš Afganistano pasibaigė 10 metų trukęs Sovietų Sąjungos ir Afganistano karas, kuriame dalyvavo ir 5 tūkstančiai lietuvių, priverstinai tuo metu tarnavusių sovietinėje kariuomenėje. Karas nusinešė per 14 tūkstančių SSRS karių gyvybių, žuvo dešimtys tūkstančių afganų, milijonai tapo pabėgėliais. Kare žuvo ir 96 Lietuvos jaunuoliai, sąžiningai atlikę kario pareigą.

Žuvusiesiems atminti 2006-ųjų pabaigoje buvo pastatytas paminklas Vilniuje, S.Žukausko ir Žygio gatvių sankirtoje esančiame skvere.

Antradienį Vilniaus rotušėje bus atidaroma fotografijų paroda „Afganistanas tada ir dabar: lietuvių pėdsakai“. Parodoje Rotušėje, kuri veiks dvi savaites, – fotografijos iš Afganistane kariavusių lietuvių asmeninių albumų ir pastarųjų metų akimirkos iš lietuvių karių misijų šioje šalyje. Visų nuotraukų autoriai – ne profesionalūs fotografai, bet kariai. Jie įamžino karo akimirkas, Afganistano buitį ir būtį. Nuotraukas eksponavimui atrinko Lietuvos spaudos fotografų klubas. Vėliau ši paroda keliaus į Briuselį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius