Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 16

Minint diplomatinių santykių atkūrimo 30-metį, Seimo pirmininkė lankosi Švedijoje

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį lankosi Švedijoje, minint Baltijos šalių ir Švedijos diplomatinių santykių atkūrimo 30-metį.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mes niekada nepamiršime politinės ir moralinės Švedijos paramos laisvės siekiančioms Baltijos šalims prieš 30 metų. Nuo tada nuolat jaučiame tvirtą jos palaikymą. Dabar glaudžiai bendradarbiaujame kaip partnerės, turinčios bendras vertybes ir interesus, siekiančios bendrų tikslų, ypač ekonomikos, energetinio saugumo, gynybos, žmogaus teisių ir kitose srityse“, – pažymi V.Čmilytė-Nielsen.

Seimo delegacija kartu su Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkais lankysis Švedijos Riksdage, gynybos ir užsienio reikalų ministerijose. Vizito darbotvarkėje – delegacijų susitikimas su Švedijos karaliumi Karlu Gustavu XVI.

Parlamentarai dalyvaus Švedijos ir Baltijos šalių parlamentų narių seminare, skirtame Švedijos ir Baltijos šalių santykių dinamikai ir bendradarbiavimui per paskutinius tris dešimtmečius aptarti.

Taip pat dalyvaus „Pirmadienio susirinkimų“ rekonstrukcijoje dalyvaujant Švedijos politikams, žurnalistams ir Baltijos šalių bendruomenėms Švedijoje, stebės etnografinių kolektyvų pasirodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius