-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 08

Minint Europos dieną Dalia Grybauskaitė pabrėžė savanorystės svarbą

Minint Europos dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį pabrėžė savanorystės svarbą valstybei ir visuomenei.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šalies vadovė, sveikindama renginio „Būk savanoris – keisk pasaulį!“ dalyvius Kaune, sakė, kad savanorystė – tai būdas prisidėti prie šalies gerovės kūrimo.

„Savanoriška veikla – tai pilietiškumo forma, leidžianti labai aiškiai pajusti, kad žmogus priklauso savo visuomenei. Kiekvienas savanoriškas indėlis yra svarbus ir vertingas – ar tai nauja iniciatyva neformalaus ugdymo srityje, ar pagalba stokojantiems, ar pagalba Europos vyrų krepšinio čempionate, kuriam talkins gausybė sporto savanorių. Būkime europiečiais, remkime savanorystės idėją ir tapkime savanoriais patys“, – rašoma prezidentės sveikinime.

Lietuvos vadovės sveikinime teigiama, jog didelį vaidmenį atlieka pavienių žmonių gerumas, įvairių organizacijų, ypač nevyriausybinių, iniciatyvos. Tyrimai rodo, kad per pastaruosius dvejus metus sparčiai auga savanorių skaičius Lietuvoje – net 34 proc. lietuvių yra dalyvavę savanoriškoje veikloje. Jie yra visos 94 milijonų Europos Sąjungos savanorių šeimos dalis, rašoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Sekmadienį Kaune vyksta svarbiausi Europos dienos minėjimui skirti renginiai, kuriuose ypač daug dėmesio skiriama savanorystės skatinimui.

Senojoje miesto prieplaukoje prie Vytauto bažnyčios kuriamas savanorių miestas, kuriame savo veiklą pristato savanoriškos veiklos organizacijos.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė Natalija Kazlauskienė sako, kad Kaunas pasirinktas neatsitiktinai – miestas per visą istoriją pasižymėjo labai giliomis savanorystės tradicijomis.

2011-ieji savanorystės metais yra paskelbti visoje Europos Sąjungoje.

Europos diena tradiciškai švenčiama gegužės 9-ąją, kadangi tą dieną 1950-aisiais vienas iš integruotos Europos idėjos autorių Robertas Schumanas paskelbė deklaraciją, tapusią pagrindu Europos bendrijoms.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius